Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Altădată privilegiată cu evenimente sportive de amploare şi aflată în topul stabilimentelor de profil din ţară, Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” este în prezent depăşită ca infrastructură, iar starea de degradare a celei mai mari arene acoperite din judeţ se accentuează pe zi ce trece. După problemele semnalate de Buzăul Sportiv în urmă cu câteva luni, în rândurile de faţă atragem atenţia asupra condiţiilor în care se desfăşoară activităţile sportive care atrag numărul maxim de spectatori.

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. România vs. Portugalia. FOTO: Andrei Piţigoi

Ieri, la Buzău s-a desfăşurat partida dintre România şi Portugalia (n.r. cronica partidei aici, rezultat final: 32-28, prel. Camp. European din Franţa 2018) iar lipsa sistemului de ventilaţie şi-a pus amprenta inclusiv asupra evoluţiei jucătoarelor antrenate de Martin Ambros. Componentele echipei reprezentative s-au plâns de temperatura ridicată din Sala Sporturilor. Mai supăraţi au fost spectatorii buzoieni, în rândurile cărora s-au aflat mai mulţi copii, care au trebuit să înfrunte o oră şi jumătate lipsa aerului condiţionat şi temperatura ridicată. Chiar şi team-managerul echipei naţionale a atras atenţia asupra stării precare în care se află stabilimentul buzoian. În cadrul conferinţei de presă premergătoare partidei, Nicoleta Alexandrescu şi exprimat îngrijorarea faţă de situaţia în care se regăseşte arena din Buzău.

Aflată sub tutela Ministerului Tineretului şi Sportului, sala buzoiană are şanse să fie renovată dacă va trece în administrarea Consiliului Judeţean Buzău. Construcţia Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” a început în 1975 şi a fost finalizată în anul 1978. De-a lungul timpului, stabilimentul din Parcul Tineretului a găzduit echipele naţionale de handbal, de futsal, de volei, competiţii naţionale de tenis de masă, lupte, box şi meciuri din Liga Campionilor la handbal feminin.

Sala îşi arată “oboseală” şi în cadrul altor evenimente, precum meciurile echipelor buzoiene de futsal sau cele ale formaţiei de handbal feminin, atunci când instalaţia de iluminat funcţionează doar parţial.

În ciuda bugetului limitat al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Buzău, Cosmin Pororo a căutat diferite alternative pentru cosmetizarea vestiarelor înaintea confruntarii dintre România şi Portugalia, lucru pe care l-a şi reuşit. Din păcate, forţa financiară a forului condus de Pororo nu permite investiţii majore.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.