Cătălin Cighir a ajuns în Comitetul Executiv al FRF! Reformă la nivel de copii şi juniori, iniţiată de directorul LPS Buzău

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Catalin_Cichir

Cătălin Cighir este al doilea om de fotbal din Buzău care va reprezenta judeţul nostru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Precedentul a fost Dan Tulpan, preşedintele Gloriei Buzău, care s-a menţinut în funcţie pe durata a două mandate. Directorul Liceului cu Program Sportiv “Iolanda Balaş Soter” din Buzău va reprezenta în C. Ex. al FRF cluburile cu activitate exclusiv juvenilă. Cighir a fost ales în al doilea scrutin, cu 22 de voturi la 20, în favoarea contracandidatului său Marius Cociu (Banatul Timişoara), după ce în prima manşa primise 20 de voturi.

 Proiect ambiţios al directorului de la LPS Buzău

 Cătălin Cighir a primit cel mai frumos cadou de ziua sa, acesta împlinind 40 de ani în urmă cu câteva zile. Cunoscut ca un profesor dedicat şi extrem de atent cu elevii săi, antrenorul buzoian a bifat şi ce-a mai importantă funcţie pe acest sector pe care o putea obţine în fotbalul românesc. Datorită proiectului său care vizează o serie de modificări importante la nivel de copii şi juniori, Cighir va ocupa noua funcţie pe o durată de patru ani.

 Schimbări importante dorite de Cighir

 Viziunea sa asupra sectorului de fotbal juvenil ar putea aduce o serie de beneficii şi îmbunătăţiri fotbalului românesc. Printre primele modificări pe care Cighir vrea să le facă se numără schimbarea unui articol din Regulamentul de Organizare al Activităţii Fotbalistice, schimbarea statutului jucătorului de fotbal prin care se urmăreşte protejarea cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori în detrimentul celor care urmăresc doar cooptarea în loturile lor a celor mai buni tineri jucători. Alte modificări ar fi sporirea numărului de jocuri oficiale la acest nivel, insuficient în momentul de faţă şi subfinanţarea activităţii centrelor de copii şi juniori pentru a oferi acestora condiţii cât mai bune de pregătire. De asemenea, Cighir s-a arătat îngrijorat şi de numărul mic al fotbaliştilor care continuă să joace la nivelul primelor trei ligi după încheierea junioratului.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentVerdeș a lăsat Gloria pentru FCM Târgu Mureș
Articolul următorBaboi şi Codreanu, învingători la Cupa Bistriţei
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".