Ce spun oamenii de fotbal buzoieni despre condamnările din „Dosarul transferurilor“

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

dosarul-transferurilor

Șoc în lumea fotbalului buzoian după condamnările din „Dosarul transferurilor”. După ce opt din cei mai importanți oameni de fotbal din România au fost condamnați la închisoare cu executare, conducătorii „sportului rege” din Buzău sunt bulversați. Cu vechi state în fotbal, Dan Tulpan, președintele Gloriei Buzău și Pompiliu Coșconea, președintele AJF Buzău sunt cei mai afectați de decizia luată astăzi la prânz de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Coșconea: „Nu pot să-mi revin. Îmi pare rău de Gică Popescu…“

Pompiliu Coșconea, preșe­dintele Asociației Județene de Fotbal Buzău, s-a declarat bulversat de condamnarea celor opt oameni de fotbal în cazul „Dosarul transferurilor”. Șeful fotbalului buzoian a precizat: „Sunt bulversat de această veste, nu pot să-mi revin. Mâine (n.r. astăzi) sunt alegerile pentru un nou președinte al FRF. În această seară (n.r., ieri seară) este dineul oficial la care vor parti­cipa reprezentanții tuturor echipelor din țară. Vă dați seama ce discuții vor fi acolo? Îmi pare foarte rău pentru Gică Popescu, pentru tot ce a făcut el pentru fotbalul românesc”. Pompiliu Coșconea, preșe­dintele forului buzoian, ală­turi de Dan Tulpan, președintele Gloriei Buzău, se vor, prezenta în această dimineața în Capitală pentru a vota noul șef al fotbalului românesc.

La Tulpan sună ocupat!

Contactat telefonic pentru a își expune punctul de vedere vizavi de decizia ÎCCj din „Dosarul transferurilor”, Dan Tulpan, unul dintre cei mai influenți oameni de fotbal din județ, om cu state vechi și cu relații puternice în lumea fotbalului românesc, nu a răspuns la telefon. Potrivit spuselor lui Pompiliu Coșconea, președintele buzoienilor a urma să se deplaseze în această dimineața către Capitală pentru a desemna noul președinte al Federației Române de Fotbal. Alături de Gloria Buzău (Liga a II-a), Viitorul Buzău (fotbal feminin), LPS Buzău (copii și juniori) și AJF Buzău va mai fotbal din partea județului  Buzău mai avea drept de vot și Iulică Trăznea, reprezentantul echipei de futsal din localitate.

Cătălin Cighir: „Nu doresc să comentez“

Cătălin Cighir, directorul Liceului cu Program Sportiv din Buzău și totodată membru în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, nu a dorit să faca nici un comentariu pe seama sentinței care a zguduit din temelii fotbalul românesc.  Contactat telefonic, antrenorul buzoian a precizat: „Nu doresc să fac niciun comentariu. Nu am nimic de spus momentan. Am fost la antrenament cu copiii, iar în urmă cu cinci minute am încheiat ședința de pregătire și am aflat doar de condamnările celor opt. Mai multe încă nu știu, voi putea declara ceva de îndată ce aflu mai multe”.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentFestival de hochei la Buzău
Articolul următorIon Viorel, jucătorul etapei a XX-a a Campionatului Galactic
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".