Controverse în CLM, pe tema terenului deţinut de rugbistul Merşoiu | BAZELE SPORTIVE PRIVATE, ÎN PROPRIETATEA ŞCOLILOR?

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Consilierii locali din opoziţie i-au sugerat primarului Constantin Toma ca terenurile de sport private aflate în incinta şcolilor să intre în proprietatea municipalităţii. Toată discuţia a pornit de la refuzul consilierilor de a prelungi contractul societăţii administrate de rugbistul Costică Merşoiu, firmă care deţine o bază sportivă pe terenul şcolii generale nr. 15 – George Emil Palade.

Contractele instituţilor de învăţământ din municipiu cu societăţile private, privitoare la bazele sportive realizate în curtea şcolilor ridică mari probleme în Consiliul Local. La ultima întrunire a aleşilor locali, firma administrată de rugbistul Costică Merşoiu, cea care administrează terenul cu suprafaţa sintetică de la şcoala nr. 15 a solicitat prelungirea contractului cu municipalitatea până în 2048. Solicitarea a fost amânată din cauza consilierilor din opoziţie care s-au opus prelungirii înţelegerii. Din câte se pare, societatea lui Merşoiu are foarte multe datorii către alţi agenţi economici, fapt care împiedică în opinia grupului PNL din CLM perfectarea acordului până în 2048.

Ion Barbu, consilier local PNL.

„Sunt probleme la şcoala nr. 15. Nu mi se pare normal ca firma care solicită prelungirea contractului să primească avizul favorabil din partea Comisiei de Specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Buzău, atâta timp cât aceasta are datorii destul de mari. Aceasta are un singur angajat, este înfiinţată în 2013, iar datoriile sale nu o îndreptăţesc să primească până în 2048 acest teren, indiferent cât de bine intenţionată ar fi.” – Ion Barbu, consilier local PNL.

Discuţia a fost continuată de Ion Viorel, consilierul local PSRo de asemenea propietar al unui teren cu suprafaţă sintetică, dar care nu se află în incinta unei şcoli. Acesta a condamnat maniera în care Primăria Buzău a încheiat contractele cu firmele care deja administrează baze sportive pe proprietatea muncipalităţii şi l-a adus în discuţie pe Gabriel Bodescu, secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, cel care are în proprietate trei asemenea terenuri.

Ion Viorel. consilier local PSRo
Ion Viorel. consilier local PSRo

„Nu este normal să se ia această decizie. Am tot respectul pentru Costică Merşoiu, un om de sport extraordinar, de care Buzăul are nevoie, însă una-i una alta-i alta. Eu am un asemenea teren, însă privat, pe teren cumpărat pentru care mi-am vândut casa din Orizont (n.r. cartierul rezidenţial din nordul oraşului) la începutul acestuia an, teren pentru care am dat două miliarde (n.r lei vechi). Pe mine mă omoară asemenea decizii. Trebuie luată o hotărâre definitivă cu tot ceea ce se întâmplă în oraş cu aceste terenuri. Să vedem şi cum stă treaba cu şmecheraşul (Gabriel Bodescu, secretarul general al FRF) care a vrut să facă la Buzău centrul de excelenţă pentru FRF, individ care are trei asemenea terenuri pe care le foloseşte pentru competiţii. Asta este o fabrică de bani!  „ – Ion Viorel, consilier local PSRo

Fostul antrenor al Gloriei Buzău a sugerat municipalităţii ca toate terenurile de sport din incinta şcolilor să intre în patrimoniul local, astfel încât toţi elevii buzoieni să beneficieze gratuit, oricând de cele mai bune condiţii pentru practicarea sportului.

„Propun să eliminăm toate terenurile din curtea şcolilor care sunt deţinute de şmecheraşi şi folosite în interes propriu sau să le lăsăm copiiilor din oraş să se bucure de ele permanent, nu doar o oră pe săptămână” – Ion Viorel, consilier local PSRo.

În prezent, în Buzău se află 11 terenuri de minifotbal, dintre acestea patru fiind în incinta instituţiillor de învăţământ din oraş.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.