Cu 272 de lei, Dacia Unirea Brăila închiriază stadionul „Gloria” pentru meciul de cupă cu „U” Craiova

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Conducerea clubului Dacia Unirea Brăila a decis unde se va juca meciul din optimile de finală ale Cupei României cu CS U Craiova. Aşa cum Buzăul Sportiv a anunţat în exclusivitate în urmă cu câteva săptămâni, partida dintre CF Brăila şi Universitatea Craiova se va juca la Buzău, pe stadionul „Gloria”. Oficialii brăileni au ajuns la un acord cu autorităţile locale, iar pentru 272 de lei vor închiria stadionul „Gloria” pentru două ore. Pe lângă costurile de închiriere, formaţia de lângă Dunăre va suporta cheltuielile pentru folosirea instalaţie de nocturnă. Încasările din bilete şi drepturile de televizare vor rămâne, cel mai probabil, în întregime grupării din Brăila. Confirmarea a venit printr-un comunicat al clubului brăilean, reprodus Sorin Pană pentru site-ul liga2.ro:

În imposibilitate de a organiza meciul de Cupă pe propriul teren, după ce televiziunea care are drepturile TV pentru această competiţie a cerut ca partida cu CS U Craiova să se dispute în nocturnă, conducerea clubului brăilean din Liga 2 a luat mai multe oraşe în calcul pentru desfăşurarea jocului şi a ales până la urmă Buzău.
Cum autorităţile locale nu au sprijinit achiziţionarea unei instanţii mobile de iluminat pentru ca jocul să se desfăşoare pe stadionul Municipal din Brăila, aşa cum s-a petrecut la Suceava sau Baia Mare, Dacia Unirea va fi nevoită să plece în altă localitate pentru a disputa meciul din optimile Cupei. Alte variante luate în dispuţie, potrivit unui comunicat, au fost Galaţi, Vaslui, Turnu Severin şi Bucureşti, Constanţa dispărând de pe această listă, deşi şi oraşul de la mare fusese enumerat în primul comunicat al brăilenilor.

  • Meciul dintre Dacia Unirea Brăila şi CS U Craiova, contând pentru faza optimilor de finală ale Cupei României, e programat să se desfăşoare pe 13 decembrie, de la ora 17:30.

”Aşa cum am promis în comunicatele anterioare, revenim cu următoarele precizări privind meciul din Cupa României:

1. Analizând toate variantele aflate în discuţie (Galaţi, Buzău, Vaslui, Turnu Severin, Bucureşti) conducerea clubului a decis ca partida Dacia Unirea Brăila – CSU Craiova, din optimile Cupei României, programată pentru data de 13.12.2016, ora 17:30, să se desfăşoare la Buzău, pe stadionul Municipal din parcul Crâng. Cu acest prilej, clubul mulţumeste autorităţilor locale din municipiul Buzău – dlui. primar Constantin Toma, dlui. viceprimar Sorin Apostu şi dlui. vicepreşedinte CJ Buzău, Adrian Petre – pentru deschiderea şi căldura cu care am fost întâmpinaţi.

2. Cu regretul că, în pofida demersurilor noastre, această partidă nu s-a putut organiza pe teren propriu (din motivele deja cunoscute), vom încerca în zilele următoare să stabilim unele măsuri organizatorice care sperăm să mai atenueze din mâhnirea suporterilor noştri pentru a face împreună din acest eveniment sportiv, o mare sărbătoare pentru toţi iubitorii fotbalulului brăilean.

ACS Dacia Unirea Brăila”, se arată comunicatul conducerii Dacia Unirea Brăila.

Dacă varianta Galaţi (22 de km) ar fi fost cea mai convabilă pentru suporterii brăileni care ar fi dorit să vadă meciul Dacia Unirea – CS U Craiova, în situaţia în care jocul nu s-a putut organiza în propriul oraş, varianta Buzău era a doua cea mai apropiată ca distanţă. Fanii Daciei Unirea care vor dori să vadă echipa într-o fază superioară a Cupei României sunt nevoiţi să se deplaseze puţin peste 100 de kilometri pentru a face acest lucru.

Primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, a considerat suma de 50.000 de euro necesară închirierii instalaţiei de nocturnă mobilă pentru organizarea meciului cu CS U Craiova pe stadionul Municipal la Brăila ca fiind exorbitantă, având în vedere că nocturna urca să fie folosită doar pentru o zi.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.