Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Istoria Gloriei Buzău ar putea fi vândută cu două-trei sute de milioane de lei vechi. FC Gloria Buzău a intrat în faliment anul trecut, iar instanţa a desemnat lichidatorul să supună vânzării bunurile administrate de clubul prezidat de Dan Tulpan. Emblema, palmaresul şi echipamentul de joc al buzoienilor vor fi scoase la licitaţie în scurt timp, însă, potrivit unor surse, valoarea cumulată a acestora este de aproximativ 4.000 de euro.

Printre bunurile Gloriei care vor fi scoase la licitaţie se număra, în primul rând, istoria de 45 de ani a clubului, care înseamnă câteva prezenţe în primul eşalon, la fel de puţine şi în Divizia “C”, iar restul în eşalonul secund. Acestora li se mai adaugă o prezenţă în semifinalele Cupei României şi una europeană, în Cupa Balcanică, emblema clubului fondat în 1973, colecţia de imagini multimedia a clubului şi câteva rânduri de echipament, alături de denumirea Gloria Buzău.

– Licitaţie FC Gloria Buzău
– Palmares: 7 sezoane în liga I, 34 sezoane în liga a II-a, 4 sezoane în liga a III-a, o semifinală a Cupei României şi o prezenţă în Cupa Balcanică
– Emblema clubului fondat în 1973
– Trofeele aferente performanţelor sportive – promovarea în liga I şi liga a II-a alături de altele din vitrina clubului
– 5-6 rânduri de echipament sportiv folosite de jucătorii buzoieni în ultimele două sezoane
– Colecţia de imagini multimedia a clubului, fanioane şi alte publicaţii de profil

De soarta Gloriei Buzău sunt interesaţi reprezentanţii mai multor societăţi private din Buzău. Nu şi-a neglijat interesul faţă de emblemă şi palmares nici Primăria Buzău, care are cel puţin moral prima opţiune în a achiziţiona bunurile scoase la licitaţie. Gloria Buzău a intrat în faliment în luna aprilie 2016, după ce ANAF, SC AGI Construct şi jucătorul Alexandru Martinescu au cerut acest lucru.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.