DOCUMENT | EXCLUSIV! MTS A REFUZAT ELIBERAREA CIS CĂTRE CENTRELE DE EXCELENŢĂ FRF!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

MTS-FRF-ILEGAL

  •  Centrele de Excelenţă, în imposibilitatea de a funcţiona

Federaţia Română de Fotbal a primit o lovitură puternică din partea Ministerului Tineretului şi Sportului. Forul condus de Elisabeta Lipă a refuzat acordarea Certificatului de Identitate Sportivă către Centrul de Excelenţă al FRF de la Deva, din cauza faptului că federaţia lui Burleanu este membru fondator al structurii care a solicitat CIS. La fel se va întâmpla şi la Buzău, acolo unde FRF deţine calitatea de membru asociat. În aceste condiţii, echipele “Tricolor 11” nu doar că nu pot participa în competiţiile FRF, dar nici nu pot fi finanţate de către autorităţile locale, în baza Legii Sportului.

Ministerul Tineretului şi Sportului a refuzat să elibereze Certificatul de Identitate Sportivă către Centrul de Excelenţă al Federaţiei Române de Fotbal de la Deva din cauza faptului că FRF este membru fondator al acestuia. Pe lângă calitatea de membru asociat a FRF, MTS a atras atenţia şi asupra faptului că participarea unui club în al cărui act constitutiv se regăseşte o federaţie sportivă naţională, în campionatele organizate de aceasta încalcă legea. Mai mult decât atât, oficialii Federaţiei Române de Fotbal au încercat să îşi “dribleze” propriile regulamente. Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice prevede clar ca fiecare structură sportivă afiliată FRF să deţină propriu CIS. Primele două Centre de Excelenţă, de la Târgu Mureş şi Timişoara, au funcţionat în primul an de zile graţie unei derogări a Comitetului Executiv al FRF pentru stagiunea 2015-2016, act emis şi validat împotriva propriilor regulamente! Situaţia este identică la Buzău, iar şansele ca Centrul de Excelenţă să primească finanţare din partea autorităţilor locale şi judeţene sunt aproape de zero, în condiţiile în care aceasta s-ar face potrivit legislaţiei în vigoare, adică fără să se încalce legea.

Îşi pun omu` lor la MTS?

Speranţa forului condus de Răzvan Burleanu constă, potrivit surselor noastre, în schimbarea ministrului Elisabetă Lipă, modificare care ar aduce o persoană din anturajul şi în graţiile actualei conduceri FRF în locul fostei canotoare, om care ulterior ar aproba eliberarea CIS către structurile juvenile de excelenţă din subordinea FRF.

Marin şi Şerban au decis aprobarea

La Buzău, consilierii locali au aprobat asocierea cu FRF în vederea înfiinţării noii structuri sportive, deşi aleşii din Primăria Buzău au fost avertizaţi cu privire la ilegalitatea care planează asupra proiectului. Demersul a fost aprobat după ce doi din membrii opoziţiei, Ion Marin – PMP şi Nicolae Şerban – PNL au votat în antiteză cu proprii colegi de partid.

Cheltuieli nestatutare

Problemele “schiorilor de la FRF”, aşa cum au fost denumiţi oficialii bucureşteni de către site-ul sportcalarasean.ro, par să nu se oprească aici. În cazul neobţinerii CIS pentru Centrele de Excelenţă, federalii, în frunte cu Răzvan Burleanu vor fi nevoiţi să dea explicaţii cel puţin membrilor afiliaţi vizavi de cheltuielile cu fiecare din cele patru stabilimente, iar total depăşeşte la prima vedere câteva sute de mii de euro.

IATĂ, ÎN EXCLUSIVITATE, DOCUMENTUL EMIS DE CĂTRE MTS

MTS-1 MTS-2 MTS-3

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.