Rapid - Feyenoord 1-0. 29.09.2005. Mansa a-2-a, turul trei preliminar pentru grupele Cupei UEFA, sezon 2005-2006.
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

În această dimineaţă, clubul de fotbal Metalul Buzău a remis un comunicat de presă privitor la zvonurile legate de venirea lui Dinu Gheorghe, zis „Vamă”, un personaj controversat din fotbalul românesc în postura de colaborator al formaţiei din Liga a III-a.

Prin acesta, clubul finanţat de familia Benga a negat orice discuţie şi posibilă colaborare Dinu „Vamă”.

Redăm în continuare, conţinutul integral al comunicatului de presă:

În urma articolului apărut în presa locală și preluat de către presa națională, ținem sa lămurim următorul aspect:

⁃ Dl. Dinu Gheorghe a fost prezent la meciul dintre AFC Metalul Buzău și CSM Focșani, acesta fiind invitat din partea domnului Patrick Benga – membru asociat în cadrul Metalul Buzău, împreună cu alte persoane din lumea fotbalului romanesc și apropiați ai clubului.

Confirmam prin acest comunicat că, în nici un moment, dl. Dinu Gheorghe, NU a fost pus în discuție pentru ocuparea postului de președinte al AFC Metalul Buzău sau a oricărei alte funcții de conducere în cadrul clubului, la fel ca și ceilalți invitați care au participat la meci.

În final, va mulțumim tuturor pentru interesul acordat clubului Metalul Buzău.

Cu stima,
Conducerea AFC Metalul Buzău

HAI, Metalul Buzău! #EchipaBuzoienilor | Club Fondat în 1954.

Toate informațiile despre clubul nostru le găsiți pe pagina noastră oficială de Facebook.
https://www.facebook.com/afcmetalulbuzau

Contextul în care a apărut informaţia potrivit căreia finanţatorii clubului Metalul Buzău ar fi interesaţi de o colaborare cu Dinu Gheorghe, îl reprezintă prezenţa acestuia la derby-ul Ligii a III-a, alături de fostul antrenor rapidist, Mihai Iosif la confruntarea dintre Metalul Buzău şi CSM Focşani, încheiată cu victoria echipei buzoienilor, scor 1 la 0.

Familia Benga este apropiată de familia Lucescu, iar Mircea este un prieten bun a lui Dinu Vamă şi viceversa. De-a lungul timpului, împreună aceştia au făcut deplasări, fie la Istanbul, fie la Kiev sau Salonic la meciurile familie Lucescu, fie pe tăpşanele de pe care a început Mihai Iosif cu Rapidul. Un alt motiv al prezenţei lui „Vamă” pe arena Metalul îl poate reprezenta şi Marius Bratu, antrenorul celor de la Focşani a fost jucător la Rapid în perioada în care „Vama” lua decizii în Giuleşti.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.