Prietenii directorului Cighir, favorizaţi! Fortius şi Luceafărul nu au plătit nici un ban pentru sala LPS

2
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Cele două reprezentante ale judeţului Buzău în liga secundă de futsal, Fortius şi Luceafărul nu au plătit nici un leu pentru cele patru ore în care au ocupat Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Sotter”, pentru meciurile disputate recent în campionat. În urmă cu doar câteva săptămâni, echipei de handbal feminin din Buzău i s-au cerut 840 de lei pentru două ore ca să joace un meci din Divizia A în cel mai nou stabiliment sportiv din judeţ.

Cine trebuie, nu plăteşte! 

O sala de sport menită să servească interesul buzoienilor, a ajuns să fie închiriată doar celor favorizaţi de conducerea Liceului cu Program Sportiv şi mai mult, acestora nu li se percepe nici o taxă. Dacă în urmă cu câteva săptămâni, echipei locale de handbal feminin din Buzău i s-au cerut 840 de lei pentru două ore petrecute în sala LPS, timp în care urma să se dispute confruntarea din liga secundă cu CSU Târgovişte, iată că celor două reprezentante ale judeţului în ultimul eşalon al futsalului nu li s-a cerut nici un leu, deşi au ocupat stabilimentul aproape patru ore. 

Ce spuneau la vremea respectivă oficialii echipei de handbal pentru şansanews.ro

„Am încheiat telenovela cu sălile de sport din Buzău. Am încercat să jucăm la Rm. Sărat, acolo este însă Cupa României la box feminin, am încercat la Monteoru, dar acolo nu sînt lumini pentru ca să se poată desfăşura jocul în condiţii bune şi aşa am ajuns la LPS. Cu acordul Primăriei şi al Consiliului de Administraţie al liceului, am stabilit să jucăm vineri seara, aşa cum era stabilit… …A venit vestea bombă, că ne costă 420 de lei ora, de închiriat! Erau 2 ore, deci 840 de lei, ca la Sala Polivalentă din Bucureşti! Dar poate nici asta nu era un impediment, dar ne-au acuzat apoi că dereglăm procesul de învăţămînt şi le scoatem proprii elevi din sală, numai că nu înţeleg ce cursuri se făceau la ei vineri seară, în cadrul orarului. Pînă la urmă, după multe insistenţe şi rugăminţi, am reuşit să ajungem la un consens cu domnul preşedinte de la Tîrgovişte, să jucăm duminică seara, şi cu bunăvoinţa domnului administrator Mihai Bălan, de la Sala Sporturilor, care a vorbit cu cei de la tenis de masă şi a reuşit să concentreze jocurile şi să creeze un spaţiu liber duminică seară, de la ora 18.00” – Romeo Ilie, antrenor HM Buzău

Cristina Grosaru, directorul adjunct al LPS Buzău a relatat redactorilor Buzăul Sportiv că nu are cunoştinţă de sumele virate între cele două cluburi şi Primăria Municipiului Buzău, formaţiile de futsal primind acceptul de a disputa cele două meciuri în baza unui „protocol” cu municipalitate.

„Nu cunosc detalii financiare, ştiu că închirierea sălii a fost făcută în baza unui protocal semnat cu Primăria Buzău”, a fost scurta declaraţiei a persoanei îndreptăţite să întreţină relaţia liceului buzoian cu mass-media.

Nici la Palatul Comunal nu a fost edificată situaţia. La aproape o săptămână de la cererea unui punct de vedere oficial, oamenii din primăriei spun că au primit din partea Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport o solicitare potrivit căreia aceasta este organizatoarea competiţiei disputată duminică, în timp ce reprezentanţii DJST Buzău afirmă că documentul stipula faptul că sala „Romeo Iamandi” este ocupată şi redirecţiona cele două cluburi de futsal către sala LPS, urmând ca Primăria Buzău să primească banii pentru chirie.

„Noi am făcut o hârtie către Primăria Buzău, prin care spuneam că Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” este ocupată cu organizarea unui campionat naţional şi că suntem în imposobilitatea de a găzdui meciurile de futsal. Le-am recomandat celor din Primăria Buzău ca meciul să fie găzduit de sala Liceului cu Program Sportiv” – Cosmin Pororo, director DJST Buzău.

Din declaraţiile reprezentanţilor celor două instituţii publice, DJST Buzău, respectiv Primăria Municipiului Buzău reiese faptul că nici unul din cele două cluburi nu au achitat un leu pentru închirierea stabilimentului sportiv aproape patru ore. Solicitat în din urmă cu o săptămână, un răspuns oficial din partea Primăriei Buzău a venit ieri, prin vocea viceprimarului Ionuţ Apostu.

„A existat la acel moment o solicitarea din partea echipei de handbal feminin pentru utilizarea sălii LPS, iar Primăria Buzău a fost de acord cu punerea la dispoziţie clubului de handbal, cu titlul gratuit a stabilimentului sportiv. La momentul respectiv, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” era ocupată. A existat o deficienţă de comunicare în relaţia cu conducerea LPS, iar echipa de handbal a jucat în cele din urmă în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” Viceprimarul Ionuţ Apostu privitor la situaţia echipei de handbal feminin.

„DJST Buzău ne-a făcut o solicitare prin care ne-a informat că Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” este ocupată şi ne-a cerut să punem la dispoziţie sala LPS pentru un meci de futsal. Acest document a fost însoţit de un altul, în speţă, acordul consiliului de conducere al liceului buzoian pentru organizarea acestui meci. În aceste condiţii am eliberat un acord pentru utilizarea sălii, cu titlul gratuit” – Viceprimarul Ionuţ Apostu despre organizarea meciurilor de futsal fără plata chiriei.

Cui i-a plătit Trăsnea şi unde sunt banii?

Iulică Trăsnea, preşedintele celor de la Luceafăul a precizat că a plătit pentru desfăşurarea partidei din campionat, însă nu a vrut să precizeze suma.

„Da, am achitat pentru sală! Nu pot să vă spun ce sumă, dar am achitat!”Iulică Trăsnea, preşedinte Luceafărul Buzău & membru CEx al AJF Buzău.

AUDIO, IULICĂ TRĂSNEA – PREŞEDINTE LUCEAFĂRUL BUZĂU

Deşi spusele celor implicaţi sunt contradictorii, un singur lucru este cert: echipei de handbal feminin i s-a refuzat accesul în sala LPS, cerându-i-se 840 de lei pentru două ore, în timp ce echipele de futsal Fortius şi Luceafărul au beneficiat de patru gratuit. Cătălin Cighir, directorul LPS Buzău este membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, iar Gică Hăhăianu, preşedintelor celor de la Fortius a fost numit recent vicepreşedintele comisiei de futsal.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

2 COMENTARII