Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

O altă problemă importantă pe linie fotbalistică care nu şi-a găsit rezolvare de câteva luni bune o reprezintă accesul pe stadionul „Cornel Negoescu” a jucătorilor de la SCM Gloria Buzău. Cristian Ceauşel, preşedintele Comitetului Director al SCM Gloria Buzău a discutat cu omologul său din cadrul #EchipeiBuzoienilor. Metalul Buzău deţine dreptul de folosinţă şi administrare şi-şi dispută dreptul de proprietate, acolo unde Primăria Buzău întârzie cu răspunsul. Ca urmare, oficialii Metalului au refuzat accesul pe terenul sintetic a oricărui fotbalist de la SCM, începând de la grupele de copii şi juniori până la team-ul de seniori.

Stadionul Cornel Negoescu în primul an de la schimbarea suprafeţei de joc. FOTO: Andrei Piţigoi | 2007

Anul trecut, AFC Metalul Buzău, echipă susţinută financiar de către CJ Buzău a beneficiat de o finanţare nerambursabilă din partea municipalităţii de aproape jumătate de miliard de lei vechi, sumă care a fost folosită pentru scaunele aflate în prezent pe arena secundară din Crâng. Buzoienilor le-a fost propusă schimbarea suprafeţei de joc care arată semne evidente de „oboseală”, în schimbul accesului pe „Cornel Negoescu”.

„Eu nu am ştiut de acest aspect până în această seară (n.r. 20 iunie 2018, vineri). Nu cunosc aspectele privitoare la proprietatea terenului, dar mă voi pregăti pentru a da un răspuns corect. Legat de investiţie şi grupele de copii, accesul practic, există o posibilitate. Vedem. Vali a spus că a avut o discuţie cu domnul primar (n.r. Constantin Toma) iar eu i-am spus că vreau să facem un proiect pe copii şi juniori, unde fiecare să-şi aducă contribuţia, dar exact nu am vorbit despre acces.” – Cristian Ceauşel, preşedinte CD SCMGB.

„Această decizie se ia in corpore, nu o iau de unul singur. Luni sau marţi vom avea o discuţie cu toţi factorii implicaţi, familia Benga, dl. Guiu şi dl. Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ, partenerul nostru în acest proiect, apoi vom furniza un răspuns. După această investiţie, toate grupele de copii şi juniori, poate şi cea de seniori vor juca pe terenul sintetic. Dacă promovează în liga secundă, vom găzdui şi jocurile juniorilor A şi B… Noi nu i-am lăsat (n.r. pe cei de la SCMGB) pentru că aşteptăm un răspuns clar la o problemă a noastră (n.r. clarificarea proprietarului în acte a stadionului „Cornel Negoescu”. Cerinţa celor de la Metalul fiind anularea chiriei pe care echipa buzoienilor o plăteşte în prezent pe anexele sediului social, deoarece hotărârea în baza căreia AFC Metalul Buzău funcţionează, dă dreptul acestora de folosire şi administrare gratuită, inclusiv a anexelor!). Răspuns care se tot lasă aşteptat de vreo 4-5 luni.– Vali Stan, antrenor şi preşedinte AFC Metalul Buzău.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.