Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Timpul nu este de partea Sport Club Municipal Gloria Buzău în cursa pentru obținerea dreptului de promovare în Liga I. Au mai rămas doar câteva săptămîni până când buzoienii trebuie să depună dosarul de licențiere pentru următoare a stagiune a ligii secunde, iar finanțarea majoritară din mediul privat este una dintre condițiile obligatorii pentru ca trupa antrenată de Ilie Stan să poată accede pe prima scenă a fotbalului românesc.

Palatul Comunal propune o soluție la limita legii

În lipsa unui om de afaceri cu adevărat interesat de soarta clubului buzoian, se caută soluții pe plan local. Una dintre acestea, ar fi potrivit surselor noastre preluarea secției de fotbal de către SC Compania de Apă Buzău SA, o firmă care își desfășoară activitatea în subordinea Primăriei Municipiului Buzău. Administrația locală deține aproximativ 75% din acțiuni, în timp ce restul sunt în proprietatea Consiliului Județean Buzău, a primăriei orașului Pogoanele, a primăriei orașului Pătârlagele, a municipiului Râmnicu Sărat și a orașului Nehoiu.

UEFA interzice din 2011 finanţarea cluburilor din prima ligă, din bani publici

Soluția însă este una la limita legii, reglementarea dată de UEFA forul european în materie de fotbal în anul 2011 este menită ca politicul și administrațiile locale să nu intervină în fotbal. Tocmai de aceea asociaţia europeană a impus finanțarea majoritară din mediul privat. Exact ceea ce nu se poate întâmpla la Buzău chiar și prin SC Compania de Apă SA.

Societatea condusă de Simona Săvulescu ar urma să aibă parte de un buget anual mai mare, iar diferența să fie direcționată către gruparea din Crâng. Spunem la limita legii, întrucât cu excepția proiectelor desfășurate prin finanțare europeană, bugetul SC Compania de Apă SA este asigurat din bani publici, practic societatea pe acțiuni de pe bulevardul Spiru Haret ar fi un paravan sau un intermediar între banii virați din conturile primăriei, în conturile grupării din Crâng.

Angajaţii vechi ai Grup Rotec conduc SC Compania de Apă şi Gloria Buzău

SC Compania de Apă Buzău şi-a schimbat de câteva luni directorul, în prezent societatea buzoiană fiind condusă de Simona Săvulescu, unul dintre oamenii de încredere ai primarului buzoian, Constantin Toma. Cei doi au un trecut profesional consolidat împreună, aceștia lucrând vreme îndelungată cot la cot la afacerile primarului buzoian. Constantin Toma are aceeași relație și cu Cristian Ceaușel, președintele Sport Club Municipal Gloria Buzău, cel care de la 1 februarie va fi numit Directorul economic al Primăriei Municipiului Buzău.

Odată pus în aplicare triumviratul posibilitatea ca si Compania de apă SA Buzău să devină finanțatorul din mediul privat al grupării din Crâng crește. Cât de legală este sau nu această soluție și dacă se va implementa, vom vedea în viitorul apropiat. Mai multe detalii, în curând.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.