Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Județul Buzău va găzdui una dintre grupele turneului intermediar din cadrul UEFA Regions Cup, întrecere la care selecţionata antrenată de Cristi Lupu s-a calificat la începutul lunii iunie, după ce a câștigat grupa preliminară disputată în Slovenia. Selecționata AJF Buzău va întâlni reprezentativele Angliei, Irlandei și Slovaciei în cea de-a doua săptămână a lunii septembrie. Turneul intermediar era programat să aibă loc în Irlanda, însă reprezentanții țării trifoiului au spus „pas”.

Adrian Petre, președintele AJF Buzău şi totodată preşedintele comisiei dedicate fotbalului amator din cadrul FRF a solicitat acordul UEFA pentru organizarea în România, la Buzău a turneului intermediar, competiție care va beneficia și de sprijinul logistic al Federației Române de Fotbal. În cadrul întrecerii care va avea loc în cea a doua săptămână a lunii septembrie vor fi prezente patru echipe care se vor lupta pentru clasarea finală pe primele două locuri care asigură biletele la turneul final din 2019. Întrecerea se va juca după sistemul „fiecare cu fiecare”, 5 meciuri urmând să aibă loc pe stadionul „Gloria” din Buzău și unul la Râmnicu Sărat, pe arena municipală din localitate. Meciurile sunt programate pe 16, 19 și 22 septembrie, iar prima întâlnire a reprezentativei AJF Buzău va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19:30 împotriva selecționatei Irlandei.

Decizie surprinzătoare a Federației Române de Fotbal care a fost de acord, alături de forul european ca stadionul „Municipal” din Râmnicu Sărat să găzduiască o partidă din cadrul turneului intermediar UEFA Regions Cup. Cel mai mare stabiliment sportiv din Râmnicu Sărat s-a prezentat deplorabil la meciul dintre SCM Gloria Buzău și Voința Lanuri din cadrul finalei Cupei României la fotbal, faza județeană. În urma unei ploi de câteva ore din dimineața zilei meciului, vestiarele au fost inundate, nivelul apei depăşind 20 de cm, iar suprafața de joc a devenit practicabilă după mari eforturi ale administratorilor bazei sportive. Dincolo de alte lipsuri din punct de vedere al infrastructurii, decizia ca arena divizionarei C, CSM din localitate să găzduiască unul dintre cele șase meciuri programate în toamnă la Buzău este cât se poate de riscantă, având în vedere ploile caracteristice începutului de toamnă. O simplă rafală poate transforma meciul de fotbal în concurs de natație. Programul definitiv, lotul selecţionatei de fotbal din Buzău, precum și al celorlalte competitoare vor fi stabilite la începutul lunii august.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

2 COMENTARII

  1. Cu tot respectul, dar aceasta selectionata nu a fost antrenata de Cristi Lupu a fost doar consilier tehnic sau director tehnic cum vreti sa-i spuneti antrenori au fost subsemnatul si Paris Nicolae.Va rog din suflet sa respectati adevarul chiar daca presedintele AJF Buzau vrea sa spuna ca meritele sunt numei ale lui.
    Rm.Sarat poate gazdui un meci international cum dealtfel a facut-o si alta data.Trebuie sa respectati primarul acestui oras care face eforturi uriase pentru a tine in viata fotbalul ramnicean iar daca nu ati fost la stadion dupa finala este doar vina dumneavoastra cred ca trebuie sa vedeti ca se lucreaza acolo pentru a elimina eventualele probleme cauzate de ploi. La finala cupei suprafata de joc a fost excelenta chiar daca au fost ploi foarte multe .In speranta ca intelegeti demersul meu VA MULTUMESC

    • Dl. Lăptoiu, în primul rând, jurnalistic vorbind, ne informăm din surse oficiale, care sunt superioare persoanelor. În cazul de faţă, atât pe site-ul UEFA, cât şi în rapoartele de joc, în rubrica destinată antrenorilor apare acest nume: Cristi Lupu. Despre stadionul din Râmnicu Sărat, implicit şi comentariul dvs, daţi-mi voie să păstrez serioase rezerve. Asta în condiţiile în care apa ajungea la 20 de centimentri în încăperi. Un stadion nu înseamnă doar suprafaţa de joc.