Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Recent, la sediul Consiliului Judeţean Buzău, în Sala Delegaţiei Permanente a avut loc o întâlnire între conducătorii principalelor structuri sportive din judeţ, alături de Adrian Petre, vicepreşedintele CJ, totodată preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău şi Carmen Ichim, prefectul judeţului.

Şedinţa Comisiei pentru Combaterea Violenţei în Sport. Buzău, 9 august 2018. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Şedinţa Comisiei pentru Combaterea Violenţei în Sport de pe agenda reprezentantului Guvernului în teritoriu a avut loc înaintea sezonului competiţional în care judeţul Buzău va avea cel mai mare număr de participante în competiţiile dedicate seniorilor, în sporturile pe echipe. În cadrul întâlnirii, alături de cei enumeraţi în rândurile de mai sus, au fost prezenţi şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu”, al Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ai Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport.

De la stânga la dreapta: Vali Stan, antrenor şi preşedinte AFC Metalul Buzău; Radu Bogdan, şeful secţiei de handbal de la SCM Gloria Buzău; Georgian Băducu, antrenor HC Buzău 2012 şi Răzvan Voicu, manager HC Buzău 2012. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Salvarea… sportului buzoian 

Principala problemă a cluburilor sportive din judeţul Buzău angrenate în competiţii de amploare o reprezintă asigurarea serviciilor medicale. Dacă în rândul întrecerilor destinate copiiilor şi juniorilor, asistenţa de specialitate poate fi furnizată de către Crucea Roşie sau de către cadre inferioare medicilor, la nivel de seniori, în sporturile de echipă altfel stau lucrurile. Legislaţia în vigoare, cât şi regulamentele de organizare a activităţii din principalele ramuri sportive, impun la nivel de seniori prezenţa atât a unui cadru medical specializat, cât şi a unei unităţi mobile cu dotări specifice.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO COMPLETĂ DE LA ÎNTRUNIREA COMISIEI PENTRU COMBATEREA VIOLENŢEI ÎN SPORT!

Răzvan Voicu, manager HC Buzău 2012. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Ambulanţa privata, singura soluţie

Cluburile sportive din judeţ au început să-şi asigure asistenţa medicală specializată şi a unităţilor mobile apelând la serviciile private de profil. Asemenea cazuri întâlnim la Râmnicu Sărat, oraş cu reprezentantă în Liga a III-a de fotbal, la secţia de fotbal a SCM Gloria Buzău n.r. Liga 3) la echipele de futsal (n.r. liga 1 şi 2) şi în cadrul competiţiilor sportive de anvergură organizate în stabilimentele sportive de capacitate mare acoperite din judeţul Buzău (n.r. Sala Sp. „Romeo Iamandi”). Chiar şi aşa, unele structuri sportive apelează la societăţi private din afara judeţului, întrucât în Buzău doar două firme oferă asemenea servicii, iar numărul de ambulanţe dotate cu defibrilator este de doar două unităţi.

Radu Bogdan, şeful secţiei „handbal” de la SCM Gloria Buzău. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

SAJ Buzău, pe hârtie ca-n poveşti, în realitate horror

Potrivit articolelor din presa locală, parcul auto al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Buzău, numără 50 de unităţi, dintre care dotate cu defibrilator (cerinţă obligatorie la nivel de seniori, în principalele ramuri sportive) sunt doar şapte, fapt reliefat în întrunirea de vineri. Tot pe doar şapte asemenea unităţi se află şi medici specializaţi, în cadrul celorlalte fiind prezent un echipaj format din unul sau doi asistenţi medicali + şofer. Din cauza lipsei de personal şi a dotărilor, SAJ declină des solicitările venite din partea cluburilor sportive judeţene. Carmen Ichim, prefectul judeţului Buzău a cerut consemnarea de către reprezentanţii DJST Buzău a acestei probleme, solicitarea entităţilor sportive buzoiene urmând a fi trimisă ulterior către Ministerul Sănătăţii.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

2 COMENTARII

  1. […] manierei în care tratează SAJ Buzău evenimente sportive din judeţ (citeşte materialul aici: FOTO | Ambulanţa, o problemă fără rezolvare în sportul buzoian! SAJ Buzău, pe hârtie ca-n pov…), unele dintre cele mai bine plătite cadre medicale au dat-o în bară la cea mai importantă […]