Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Sportul și mișcarea în aer liber ar trebui să fie componente esențiale și obligatorii ale programului zilnic al fiecărui copil. Deși uneori sunt greu de urnit, copiii trebuie încurajați să facă mișcare, să practice un sport sau să se joace pur și simplu afară.

Tocmai de aceea copiilor din satul Clondiru, comuna Ulmeni, li se pregătesc în mod curent activități care să îi atragă să stea cât mai mult timp la aer, care să îi ajute să lase deoparte telefoanele mobile și să facă mai multă mișcare, în mod organizat.

La sugestia adulților cărora le pasă și le sunt alături, cei mai mici locuitori ai satului Clondiru s-au bucurat de vestea că vor fi reluate activitățile sportive de pe terenul de fotbal din sat, activități care au devenit o obișnuință în ultimii trei ani. Jocul în aer liber, mișcarea fizică și jocurile de echipă le aduc multiple beneficii micuților, atât pentru sănătatea fizică și mentală, dar și pentru dezvoltarea socială și emoțională.

”Sunt activități care strâng, uneori, peste 50 de copii pe terenul de fotbal, copii de toate vârstele, atât băieți cât și fete. Am reușit să cumpărăm câteva articole sportive, mingi, palete de tenis, fileu de volei, rachete de tenis, unele dintre ele fiind donate de bunul meu prieten Andrei Oprina care, câteodată, vine și mă ajută și la desfășurarea activităților.” a declarat Mircea Ene, locuitor al satului Clondiru, dar și profesor de religie la școlile din Năeni, Movila Banului și Limpeziș,.

Acesta se implică în mod constant în organizarea de activități pentru copii nu doar pe timpului sezonului cald. Obișnuiește să iasă la colindat cu aceștia cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar cu banii strânși din colindat organizează excursii prin diverse locuri unde nu au toți copiii au posibilitatea să ajungă.

”Un elev m-a întrebat: Domnu’, sunteți și profesor de sport sau doar de religie? Eu i-am răspuns: sunt profesor de religie cu abilități sportive, chiar dacă am terminat și studiile Facultății de Educație Fizică și Sport în anul 2022.” a mai povestit Mircea Ene. În organizarea acestor activități, care nu sunt doar sportive, ci și culturale și/ sau religioase, acesta se bucură și de sprijinul prietenilor și ai celorlalți consăteni, care au înțeles importanța unor astfel de întâlniri.

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Mircea Ene lansează o invitație tuturor copiilor din comună, pe terenul de fotbal: ”Alături de prieteni, m-am gândit ca de 1 iunie să avem o întâlnire cu toți copiii din comună, tot pe terenul de fotbal din Clondiru, urmând să facem cu ei diferite activități, așa că îi așteptăm cu mare drag.”

Ziua Copilului va fi serbată cum se cuvine de copiii din satele comunei Ulmeni, fiindcă o mână de oameni inimoși au înțeles că cei mici joacă un rol vital în orice comunitate, reprezentând nu doar viitorul acesteia, ci și o sursă de energie, inovație și continuitate culturală.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.