Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Cea mai prolifică secţie a Sport Club Municipal Gloria Buzău a demarat un proiect inedit de dezvoltare şi popularizare a şahului în rândul copiiilor buzoieni. Demersul iniţiat de oficialii buzoieni a avut planificată în acest weekend prima acţiune dedicată celor mai mici dintre noi. Cu alte cuvinte, micuţii cu vârsta de peste 3 ani au fost invitaţi alături de părinţi în sala de şah a grupării din Crâng, acolo unde au primit câte o garnitură de şah şi materiale didactice de iniţiere, alături de sucuri şi dulciuri.

Scopul l-a reprezentat startul proiectului mai sus amintit, denumit sugestiv „Vrei să fii primul antrenor de şah pentru copilul tău”. Acţiunea la care au luat parte antrenorii şi conducătorii secţiei sportului „minţii” de la SCMGB are ca ţintă iniţierea în tainele şahului a micuţilor, în compania părinţilor.

Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Potrivit organizatorilor, cei mici pot deprinde în doar două săptămâni, în şedinţe de câte 30 de minute zilnic, numele pieselor, mutările corecte, numărul de pătrăţele de pe tabla de şah, dar şi alte noţiuni introductive, reducând astfel numărul şedinţelor la care aceştia ar trebui să fie prezenţi la club şi reducerea duratei de timp de la două – trei luni la doar câteva săptămâni pentru deprinderea acestora.

Având baza la nivel de cunoştiinţe, cei mici se pot prezenta ulterior în cadrul antrenamentelor gratuite planificate pentru grupele cele mai mici ale SCM Gloria Buzău.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO COMPLETĂ! 

Cei de la secţia de şah a clubului buzoian nu se află la primul proiect inedit. În aproape un an de la înfiinţare, secţia condusă de Ion D. Popescu a avut o sumedenie de activităţi cu „priză” atât la public, cât şi-n rândurile piticoţilor. Dintre acestea le enumerăm pe cele mai importante, precum „Şahul călător”, „Şahul online” sau activităţi dedicate exclusiv fetelor şi gemenilor. Proiectul SCM Gloria Buzău este susţinut de către Consiliul Local şi Primăria Municipiului Buzău.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.