Meciul de rugby dintre CSA Steaua Bucuresti si SCM Gloria Buzau, contand pentru Cupa Romaniei, disputat pe stadionul Ghencea din Bucuresti, sambata, 10 august 2019.© FOTO:Florin Alboiu /SPORT PICTURES
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Noua editie a Cupei Romaniei a debutat cu doua intalniri, una castigata de gazde, Steaua Bucuresti in fata celor de la Gloria Buzau respectiv o victorie a oaspetilor, Timisoara Saracens care a invins Universitatea Cluj pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu.

Partida contand pentru Grupa A, dintre Universitatea Cluj si Timisoara Saracens a fost castigata de banateni cu 40-3, dupa ce la pauza acestia aveau un avantaj de 26-0, care le asigura deja obtinerea punctului bonus ofensiv. Pentru timisoreni au marcat Moa Maliepo doua eseuri, cate o reusita apartinand jucatorilor Vasile Rus, Vladut Popa, Marius Simionescu si Andrei Radoi, patru transformate de Samoa luke, una de Danut Jipa.

In Grupa B, Steaua Bucuresti a primit pe stadionul din Complexul Ghencea vizita celor de la Gloria Buzau, militarii impunandu-se cu rezultatul de 38-17. Prima repriza a fost extrem de echilibrata, cu rasturnari de scor, gazdele intrand la pauza cu un ecart de numai patru puncte (14-10). Mai proaspeti in partea secunda elevii lui Danut Dumbrava s-au distantat obtinand o victorie cu punct bonus ofensiv.

Pentru Steaua Bucuresti Alexandru Porojan a finalizat de doua ori in terenul de tinta advers, cate un eseu mai reusind Andrei Bucurescu, Robert Neagu, Andrei Pasalan si Bogdan Doroftei , dintre acestea patru fiind transformate de Daniel Plai doua, Florin Surugiu si Tudor Boldor. In contul Gloriei Buzau cate o incercare au reusit Darchia Tsotne si Clifferd Jacobs, in timp ce uvertura Wilfred Bowers a concretizat doua transformari si o lovitura de pedeapsa.

Fata de sezonul anterior, cand formatul competitiei a prevazut disputarea de partide eliminatorii, acum echipele participante vor fi impartite initial in doua grupe, castigatoarele acestora urmand sa-si dispute finala. In faza grupelor, partidele tur vor avea loc in luna august, returul fiind programat in luna noiembrie, tot atunci cand se va decide si castigatoarea trofeului.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.