FOTO. SCM GLORIA BUZĂU | Ar fi fost prea frumos! Cronica unei partide interzise cardiacilor

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

„Ar fi fost prea frumos” este titlul uneia dintre cele mai apreciate cărți sportive publicate sub semnătura marelui maestru Ioan Chirilă. Astăzi, „Ar fi fost prea frumos” este titlul unei cronici care după multă vreme ne-a făcut mândri că suntem buzoieni.

Atmosferă de meci mare în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, acolo unde în urmă cu câteva minute s-a încheiat partida dintre Sport Club Municipal Gloria din localitate și Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, meci rămas restant din etapa a zecea a Ligii Florilor, prima ligă valorică de handbal feminin din țară.

Două dintre cele mai puternice echipe din Liga Florilor s-au întâlnit duminică dimineață la Buzău într-un spectacol echilibrat cum nu s-a mai văzut în actuala ediție a primei ligi din ţară. Cele două echipe au mers „braț la braț” vreme de 60 de minute şi în ciuda rezultatului înregistrat la pauză, 12-14, confruntarea s-a încheiat nedecis, scor 26 la 26.

Emoțiile din tribune și tensiunea partidei au fost transmise și pe cele două bănci tehnice. Când totul se desfășoară precum jocul buzoiencelor din partida cu SCM Râmnicu Vâlcea, parca nu te mai interesează nici liniile de partid prin care unii au ajuns în conducerea secției de handbal, nici contractele atribuite dubios pentru susținerea activității secției şi nici combinațiile mărunte.

Când ai o echipă care întradevăr își ridică jocul la nivelul salariilor, când ai un antrenor precum Ovidiu Mihăilă, unul dintre puţinii purtători de cojones din Crâng, tehnician a cărui colericitate confirmă sufletul pe care îl pune în pregătirea echipei și acest fapt mai vine însoțit și de profesionalism, singura problemă o mai reprezintă capacitatea sălii în care se desfășoară partida, deseori depăşită în actuala stagiune.

După ce anul trecut SCM Gloria Buzău a stabilit campioana Ligii Florilor, trimiţând titlu chiar în fieful adversarei de astăzi, anul acesta handbalistele din Buzău au șansa istorică de a încheia stagiunea pe podiumul întrecerii interne, fapt care ar echivala cu o prezență europeană în următoarea stagiune, vis atât de așteptat de suflarea sportivă din Buzău.

Un joc atât de bun al buzoience lor, încât în ciuda faptului că partida s-a  încheiat la egalitate, scor 26-26, comentatorul partide de difuzate pe TVR 2 a exclamat la capătul celor 60 de minute: „Victorie pentru Buzău!”.

În urma partidei de astăzi, SCM Gloria Buzău ocupă locul 4 în ierarhia la zi din prima ligă, cu 22 de puncte, la trei distanţă de CSM Bucureşti, locul 3 şi la şase distanţă de liderul SCM Râmnicu Vâlcea. Următoarea partidă a SCM Gloria Buzău va avea loc marţi, 7 ianuarie, începând cu ora 17:00, atunci când în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” va ajunge CSM Slatina, ocupanta locului 11.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.