FOTO | VIDEO. Gabi Ibriş, căpitanul anilor „grei”

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Gabi Ibriş a început fotbalul la Gloria Buzău, la doar 8 ani, vârsta la care primii paşi în „sportul rege” i-au fost ghidaţi de regretaţii antrenori Gheorghe Linţă şi Jean Luca.
Ibriş a crescut cu gândul că într-o zi va ajunge asemenea idolilor săi, iar câţiva ani mai târziu a ajuns să împartă vestiarul cu cei pe care îi privea prin gard la antrenamente sau la meciuri. După juniorat a făcut pasul către echipa de seniori a Gloriei Buzău. Banderola de căpitan al Gloriei Buzău a reprezentat o onoare pentru buzoianul Ibriş. Retragerea prematură din activitatea de jucător este regretul său. Cel mai frumos moment al carierei îl reprezintă debutul la echipa de seniori. Din cariera fotbalistică a lui Ibriş nu au lipsit momentele amuzante.
Plecarea de la gruparea din Crâng a reprezentat unul din cele mai dificile momente. Scandalul cu conducerea grupării buzoiene i-a încheiat activitatea la doar 29 de ani. După ce şi-a agăţat ghetele în cui, Ibriş a antrenat, ca „secund” în Orientul Mijlociu. A lucrat alături de alt buzoian, antrenorul Leonida Nedelcu. Nu a făcut din antrenorat un scop în sine, iar în ultimii ani a antrenat formații formaţii din judeţ, precum Metalul, C.A.Rosetti și, mai nou, FC Buzău.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.