Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

La doar câteva săptămâni de la decesul tatălui său, Andrei „Vanez” Câmpeanu a adus primul trofeul major în vitrina celor de la FC Buzău, formaţie care se doreşte continuatoarea defunctei FC Gloria Buzău. Atacantul buzoienilor „a tras” după el o echipă care nu a arătat că îşi merită locul în finala fazei judeţene a Cupei României.

FC Buzău şi Voinţa Lanuri şi-au dat întâlnire ieri seară, pe stadionul „Gloria” în ultimul act al finalei Cupei României, faza judeţeană.

Echipa din Lanuri a pierdut trofeul în ultima fază de joc a reprizelor de prelungire ale jocului disputat în faţa a aproximativ 2000 de spectatori. Tânărul jucător al formaţiei buzoiene a fost singurul component al FC Buzău care s-a ridicat la nivelul unei finale de Cupă, chiar şi judeţeană. „Vanez” s-a zbătut, a alergat după fiecare balon, iar eforturile sale au fost recompensate nu doar cu trofeul destinat câştigătorilor, ci şi cu titlul de „Cel mai bun jucător” al finalei.

Câmpeanu şi-a trecut în cont „dubla”, în confruntarea cu divizionara întâi judeţeană, Voinţa Lanuri. Buzoianul a deschis scorul, în primele minute ale întâlnirii (min. 8) după ce a îndeplinit o simplă formalitate, reluând cu capul din marginea careului de şase metri, în poarta goală. FC Buzău a fost egalată însă până în pauză, iar dominarea teritorială şi ocaziile pe bandă rulantă ale celor de la Voinţa Lanuri nu dădeau nici cele mai mici şanse buzoienilor. Lazăr a egalat în minutul 26 şi până la fluierul final al primelor 45 de minute, jucătorii lui Tase Lăptoiu au mai irosit cu nonşalanţă încă 5 ocazii clare de gol. Cinci! Repriza a doua a fost controlată de oaspeţi, care nu au reuşit să găsească resursele necesarii înscrierii golului izbăvitor. La capătul celor 90 de minute regulamentare, cele două echipe se aflau la egalitate, scor 1 la 1. A fost nevoie de reprizele de prelungire pentru stabilirea câştigătoarei. Voinea a făcut dreptate în minutul 96, când a adus Voinţa în avantaj, însă în fotbal ocaziile să răzbună, iar situaţiile irosite de jucătorii lui Tase în primele 45 de minute s-au întors când oaspeţilor le-a fost lumea mai dragă.

Oaspeţii au cedat fizic, iar formaţia buzoiană a izbutit pe fondul extenuării fizice a celor de la Voinţa să îşi creeze câteva ocazii de gol. Zaplaic a trimis mingea în poartă în minutul 119, după o bâlbăială colectivă în careul advers, iar Cîmpeanu a pus trofeul pe masa celor de la FC Buzău, la ultima fază de joc când a înscris dintr-o lovitură liberă, cu largul concurs al portarului Sava, care a scăpat mingea în poartă!

Voinţa Lanuri – FC Buzău: d.p. 2-3, (1-1 în timp regulamentar)

Au marcat: Lazăr (min. 26) şi Voinea (min. 96) /Cîmpeanu (min. 8, min. 120) şi Zaplaic (min. 119)

Voinţa Lanuri: Sava – Anton, Ioniţă, Milea, Postolache – Lazăr, Voinea, Covaci, Eftimie – Feraru şi Istrate. Au mai jucat: Andone şi Vali. Rezerve nefolosite: Baciu, Ignat, Codreanu, Cireaşă şi Badiu. Antrenor: Tase Lăptoiu.

FC Buzău: Guiu – Pârvu, Crăciun, Movileanu, Argăseală – Modruz, Baciu, Mihăescu, Zaplaic – Şerbănoiu şi Cîmpreanu. Au mai jucat: Olteanu, Enache şi Ghiţă. Rezerve nefolosite: Pop, Muşat, Ilie şi Turturică. Antrenor: Vasile Tudose.

Rămâi pe BuzăulSportiv.ro pentru rezumatul partidei, declaraţii şi galeria foto a finalei Cupei României, faza judeţeană!

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.