Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Muntenegreanul Pero Milosevici, noul antrenor al echipei HC Buzău 2012 ne-a acordat un interviu în exclusivitate înaintea primului turneu al Ligii Zimbrilor, primul eşalon valoric al handbalului masculin din România, în care echipa buzoienilor va disputa primele trei etape. Antrenorul muntenegrean ne-a vorbit despre transferurile efectuate în această vară, despre cum a decurs pregătirea în pandemie, despre obiectivele echipei, despre oraşul nostru dar şi despre planurile pe termen lung.


VIDEO | PERO MILOSEVICI, ANTRENOR HC BUZĂU 2012

Cum a fost perioada de pregătire, având în vedere problemele cauzate de pandemie?

„Toate echipele sportive au avut probleme în această perioadă, iar noi nu am făcut excepţie. Majoritatea antrenamentelor le-am efectuat în afara sălii, pe terenul de fotbal. Acum, cu foarte mare grijă, respectând toate recomandările medicilor şi luându-ne toate măsurile de prevenţie, ne-am antrenat în sală. Nu ne-a fost uşor, dar sunt mulţumit per total de cum ne-am descurcat în această perioadă. ”

Cât de mulțumit sunteți de transferurile efectuate în această vară?

„Imediat după ce am venit la club, după ce am semnat, am realizat două transferuri. Sunt mulţumit, dar mai avem ceva probleme legate de omogenitate. Cred că vom rezolva acest aspect după primele jocuri, când evoluând împreună vom îmbunătăţi colectiv aspectele care mă nemulţumesc. Jucătorii care au venit sunt de calitate, asta e cert. Nu sunt mulţumit de faza defensivă, trebuie să lucrăm mai mult, să insistăm pe apărare pentru că avem jucători care sunt mai preocupaţi de atac decât de revenirea în faza de apărare”

Foto: Andrei Piţigoi | HC Buzău 2012

Urmează Turneul Sfântu` Gheorghe. Care este obiectivul echipei în meciurile cu Călărași, Timișoara și Baia Mare?

„Va fi dificil pentru că jucăm practic, în deplasare şi fără suporteri. Nu va fi deloc uşor. Am făcut testele pentru depistarea noului coronavirus, suntem bine şi-mi doresc să fim aşa înaintea fiecărui meci. Să sperăm că totul va fi bine şi că vom fi sănătoşi. Nu este uşor să joci în trei zile, trei meciuri. Vom aborda fiecare meci la victorie şi vom face lucrurile pas cu pas. Nu promit nimic, doar atât: ne vom lupta meci de meci pentru victorie, pentru puncte, pentru oraş! ”

Sunteţi la Buzău de o perioadă scurtă de timp, dar suficientă pentru a vă forma o opinie despre oraș și despre oamenii de aici. Ce ne puteți spune despre echipă, oameni și oraș?

„Deşi Buzăul nu este un oraş mic, sunt surprins pentru că aici oriunde mergi, la notar, la farmacie, la piaţă toată lumea se cunoaşte şi te sprijină, pentru că localnicii sunt foarte ospitalieri, m-au primit bine iar pentru mine contează enorm acest lucru. Sunt bucur pentru că este mai bine decât mă aşteptam.”

Ce mesaj aveți pentru fanii echipei buzoiene?

„Sunt un antrenor vulcanic, cu energie, cu mentalitate de învingător şi luptător. Uneori ne va ieşi, uneori nu, dar avem nevoie de ei lângă noi, de atmosferă şi îi aşteptăm să ne susţină. Sunt foarte multe echipe, este greu şi anul acesta ne vom lupta pentru menţinere, anul viitor pentru play-off şi cu puţin noroc şi voia Domnului, următorul la cupele europene. Vom vedea pentru că în circumstanţele actuale, cauzate de pandemie sunt foarte, foarte multe variabile.”

Peluza Crâng, ca de obicei la înălţime. Foto: Andrei Piţigoi | www.andreipitigoi.ro

Europa este un vis… v-aţi gândit până acolo?

„Nu ne putem gândi acum la Europa. Avem o strategie progresivă, reală. Vom face lucrurile pas cu pas. Sunt un antrenor experimentat, care şi-a petrecut o bună perioadă din carieră în România. Nimic, nicăieri, nu se face peste noapte. Nici măcar unei echipe cu buget mare nu i se pot întâmpla aceste lucruri, aceste rezultate să vină peste noapte. Îmi place energia pe care o avem între jucători, staff şi public, iar acesta este un motiv pentru care am venit aici! Nici unei echipe nu îi va fi uşor să câştige la Buzău, mai ales când vom avea suporterii în tribune!”

A consemnat Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

HC Buzău va disputa astăzi, 15 septembrie, începând cu ora 13:30 primul meci în cadrul turneului care are loc la Sf. Gheorghe. Adversara buzoienilor va fi AHC Dunărea Călăraşi, iar partida va putea fi urmărită video, în direct pe Buzăul Sportiv şi pe contul de Youtube al Federaţiei Române de Handbal. Galeria foto completă va fi dispnibilă pe contul de Facebook al Buzăul Sportiv în câteva ore de la încheierea partidei. Mâine, buzoienii vor întâlni Baia Mare, iar joi în ultimul meci, formaţia Poli Timişoara. Toate meciurile vor fi disponibile live online.


Despre Pero Milosevici

Muntenegreanul Pero Milosevici (58 de ani) a semnat un acord pe o durată de două sezoane, iar acesta l-a înlocuit pe banca tehnică pe Eliodor Voica. Tehnicianul lupilor buzoieni a debutat la echipa feminină Buducnost Podgorica. Din CV-ul său, Pero Milosevici a mai antrenat pe HC Lovcen, naționala de tineret a Iugoslaviei, Al Rayyan Sports (Qatar), Teucro şi Algeciras (ambele Spania), reprezentativele Qatarului și Bahrainului, iar în Liban a cucerit eventul cu Al Sadd. La Politehnica Timişoara a ajuns în 2014, iar sezonul trecut a cucerit Cupa României.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.