Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Primele două clasate din primul eșalon feminin au oferit un meci pe cinste joi seara, în Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi” din Buzău, în primul joc al rundei a șasea din Liga Florilor. În cele din urmă s-a terminat egal, 22-22, după ce ambele echipe s-au aflat la conducere, în ultimul minut s-au marcat trei goluri, campioana egalând în ultima secundă, iar portarii Batinovic și Grubisic au avut evoluții remarcabile.

Buzăul a început mai bine, profitând de ezitările echipei bucureștene pe faza ofensivă, campioana fiind ținută în joc de intervențiile Jelenei Grubisic. Gazdele au condus cu 7-4 (min. 16) și 9-6 (min. 21) și ar fi putut intra cu același avans de 3 goluri la pauză, însă ultimul atac al primei reprize s-a încheiat cu o pasă greșită a buzoiencelor, Omoregie a înscris în poarta goală și s-a terminat 10-9 pentru gazde. A fost o primă repriză în care au ieșit la rampă ambele portărițe, Batinovic și Grubisic, Neagu a marcat un singur gol din acțiune, iar Dindiligan n-a beneficiat de nicio pasă utilă în atac, pe extrema stângă.

VEZI AICI GALERIA FOTO COMPLETĂ!

Gazdele au început bine repriza a doua și s-au desprins la 13-10 în minutul 35, însă CSM-ul a replicat cu 4 goluri consecutive, ultimele două în inferioritate numerică, și a trecut la conducere pentru prima dată în minutul 39, 14-13. Mai mult, bucureștencele s-au desprins la 17-15 în minutul 47, Aurelian Roșca a cerut time-out, Buzăul a egalat în următoarele două minute și a revenit în avantaj cu golul Biancăi Harabagiu din minutul 58, 20-19. Finalul a fost dramatic, Cristina Neagu a egalat la 21 dintr-un 7 metri când mai erau 30 de secunde, apoi gazdele au atacat în 7 contra 6, Petrovic a fost găsită singură pe semicerc și a marcat pentru 22-21 când mai erau 4 secunde. Grubisic a repus rapid, iar Neagu a marcat de la centrul terenului al doilea gol al său din acțiune, profitând de faptul că Marta Batinovic n-a avut timp să ajungă înapoi în poarta gazdelor. Un gol contestat de gazde, însă egalul este echitabil, după cum s-au derulat ostilitățile.

SCM GLORIA BUZĂU – CSM BUCUREȘTI 22-22 (10-9) Arbitri: Diana Ciulei / Silviu Stănescu

Buzău: Batinovic, Nenezic – Harabagiu 7, Petrovic 5, Ilie 4, Czeczi 2, Vasileuskaya 2, Moroianu 1, Simion 1, Stoleru, Munteanu, Vălean, Savu, Petruș. Antrenor: Aurelian Roșca.

CSM: Grubisic, Wester – Neagu 8, Lazovic 6, Martin 3, Omoregie 2, Klikovac 1, Dindiligan 1, Ramusovic 1, Arntzen, Broch. Antrenor: Adrian Vasile.

SURSĂ ARTICOL: HANDBALMANIA.RO /  Costin Alexandrescu

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.