Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Școlii Federale de Antrenori – „FRF Mobil”.
Proiectul, derulat la nivel național, și care se întinde pe o perioadă de trei ani, își propune crearea unei metodologii comune de pregătire la nivelul copiilor, juniorilor și echipelor de tineret. Primul modul, unul pilot, s-a desfășurat la Pitești la începutul lunii decembrie 2018, când au fost prezenți antrenor din șase județe, 90 de participanți: Dolj, Olt, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți.
La Buzău, aproximativ o sută de antrenori din județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța s-au prezentat la întâlnirea din 6 mai. Din partea Federației Române de Fotbal au participat: Dan Apolzan, directorul Școlii de Antrenori, și Mihăiță Ianovschi, Adrian Szabo și Alin Hancaș, lectori în cadrul Școlii de Antrenori.
În cadrul întrunirii de la Buzău au fost abordate teme precum conduita antrenorului de copii și juniori, planificarea antrenamentelor și au existat două lecții practice pe teren cu grupe de copii Under 7 și Under 9 de la SCM Gloria Buzău. Antrenamentele practice au fost conduse de Liviu Negoiță și Dinu Todoran.
Proiectul „FRF Mobil” se derulează pe o perioadă de 3 ani: în 2019 va fi abordată perioada de învățare și inițiere, dedicată grupelor de vârstă 5-9 ani, întâlnirile din 2020 se vor referi la etapa de dezvoltare, pentru juniori de 10-14 ani, iar în 2021 se va pune accentul pe etapa de perfecționare, vârsta 15-19 ani.
La final, pe baza centralizăii datelor acumulate, Școala Federală de Antrenori își propune să pună bazele unui concept tehnic univ la nivel național.
Modulul al doilea al acțiunii „FRF Mobil”, organizat la Buzău, a fost și curs de perfecționare pentru antrenori în vederea reînnoirii licențelor UEFA.
Sursă foto & text: FRF.RO