Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Începând cu 01 februarie, SCM Gloria Buzău, conducerea echipei de handbal feminin va fi preluată de către Adrian Chiruț, din postura de antrenor principal.

Născut la data de 28 iulie 1983 la Suceava, fost handbalist de la CSU Suceava, Energia Târgu Jiu și Dinamo, Adrian Chiruț vine la Buzău după cinci ani petrecuți pe banca echipei masculine CSU Suceava, cu care a promovat în primul eșalon. Tehnicianul sucevean, deținător al licenței Master Coach, va debuta pe banca tehnică a Gloriei Buzău în primul meci din returul Ligii Florilor MOL, în deplasare, contra echipei CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (5 februarie 2022). Partida cu Bistrița Năsăud va fi urmată de încă două meciuri dificile, cu Rapid București  pe 19 februarie și cu SCM Râmnicu Vâlcea pe 24 februarie.

Am ajuns la un acord cu Gloria Buzău și voi prelua echipa de la 1 februarie. Mă despart de Suceava, a venit acest moment, eu îmi doresc să fac performanță și oferta Buzăului a fost de nerefuzat în acest moment. Este o provocare mare pentru mine și eu sunt relativ la început de drum, trebuia să fac acest pas pentru a face performanță. Buzăul s-a obișnuit cu rezultate mari în ultima perioadă și conducerea clubului și fanii așteaptă la fel și acest an. Este un an complicat, dar am încredere totală în echipă, fetele au demonstrat în ultimele meciuri și le felicit pe ele și pe Romeo Ilie pentru victoriile din ultima perioadă. Le mulțumesc celor de la Buzău că îmi dau această șansă să pot demonstra, lui Aurelian Roșca că a lăsat o echipă foarte bună și acum îi preiau munca și lui Romeo Ilie, care a câștigat ultimele două meciuri importante. Datorez mult celor de la Suceava, acolo m-am format ca jucător, apoi am fost puțin plecat, m-am întors și m-am format ca antrenor, am avut sprijin total din partea tuturor, dar trebuia să fac și acest pas” a declarat Adrian Chiruț pentru Pro Sport.

În ultimii cinci ani, Adrian Chiruț a antrenat echipa masculină CSU Suceava, cu care a promovat în primul eșalon. Acesta a semnat pentru un an si jumătate cu echipa feminină SCM Gloria Buzău, clubul purtând negocieri și cu Ion Crăciun și Costică Buceschi.

Sursă foto: SCM Gloria Buzău

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.