Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Constantin Din (53 de ani) este noul președinte al Federației Române de Handbal. Acesta a obținut o victorie cât se poate de clară, semn că handbalul românesc a vrut schimbarea. Oficial, scorul a fost 157-66! Două voturi au fost anulate.

Palmares în handbal, dar şi în afaceri. Cine este Constantin Din, noul şef al handbalului românesc?

Potrivit Eurosport România, Constantin Din a performat ca arbitru de-a lungul anilor, dincolo de faptul că este un om de afaceri. A ajuns alături de Sorin Dinu până la cel mai înalt nivel în arbitrajul internațional. În 2015, Constantin Din a arbitrat finala Ligii Campionilor, FC Barcelona – Veszprem, în care formația catalană condusă de Xavier Pascual, în prezent selecționerul României, a câștigat trofeul.

Noul președinte al Federației Române de Handbal a arbitrat la cel mai înalt nivel și la Campionatul European, Campionatul Mondial și Jocurile Olimpice. În 2008 a ajuns până în finala mică, în calitate de arbitru, la Jocurile Olimpice. În total a oficiat, alături de Sorin Dinu, la 7 turnee majore de seniori, ultima prezență la acest nivel fiind la Campionatul European din 2018, când de asemenea a primit finala mică.

La alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Handbal şi-au depus dosarele patru candidaţi: Alexandru Dedu, Constantin Din, Maximilian Gavrilă şi Bogdan Voina, fiul lui Radu Voina.

Cum se va resimţi în handbalul buzoian căderea lui Dedu?

SCM Gloria Buzău (handbal feminin) a fost reprezentată de Cristian Ceauşel, preşedintele formaţiei din Crâng. Acesta a lăsat să se înţeleagă că votul clubului municipalităţii s-a dus către Constantin Din, deşi SCMGB este cunoscută ca o formaţie apropiată anturajului lui Alexandru Dedu. Ultima şedinţă a consiliului de administraţie a forului handbalistic, dinaintea alegerilor a fost găzduită de Hotelul Pietroasa din Buzău, acolo unde Gloria Buzău a fost reprezentată de primarul Constantin Toma şi de mâna sa dreaptă, Cristian Ceauşel. Mai mult, Vasile Pavel, un apropiat a lui Dedu, totodată şeful arbitrilor din România este un obişnuit în anturajul echipei conduse de Ceauşel.

Băducu, sub linia pentru CA al FRH

Georgian Băducu, preşedintele HC Buzău a fost foarte aproape de a intra în Consiliul de Administraţie al Federatiei Române de Handbal, însă câteva voturi l-au despărţit de echipa formată din 15 oficiali.

Iată noua componenţă al CA al FRH: 1. Gheorghe Tadici – 134 voturi, 2. Gabriel Armanu – 121, 3. Adrian Cosman – 99, 4. Viorel Mazilu – 98, 5. Liana Costea – 98, 6. Marius Marocico – 84, 7. Marian Joița – 82, 8. Răzvan Caba – 81, 9. Mihail Bocan – 77, 10. Cristian Potora – 71, 11. Flaviu Sâsâeac – 71, 12. Rudi Stănescu – 71, 13. Paul Mihăilă – 69, 14. Petru Ghervan – 68 şi 15. Alin Cîrligeanu – 68.

AJH Buzău, singura entitate buzoiană cu drept de vot, a mers pe mâna lui Dedu

Ultimul vot al judeţului Buzău, al şaptelea, cel al Asociaţiei Judeţene de Handbal condusă de Vasile Pavel, şeful Comisiei Centale a Arbitrilor al FRH s-a îndreptat către Alexandru Dedu. Vreme de ani buni, fostul arbitru internaţional, buzoianul Vasile Pavel a fost în prima linie a FRH, alături de fostul preşedinte, care i-a oferit suportul său pentru a îşi menţine funcţia din vârful arbitrajului românesc. Pavel pare să aibă cel mai mult de pierdut după alegerea lui Din. Potrivit surselor de la nivel înalt din forul handbalistic, schimbarea lui Pavel din fruntea arbitrajului din România este o problemă de săptămâni. Mai mult, o a doua lovitură pentru Pavel este faptul că acesta nu a reuşit să intre în Consiliul de Administraţie al FRH, după ce a întrunit un număr dezamăgit de voturi.

LPS Buzău, CSM Râmnicu Sărat, CSS Buzău şi HC BB Junior Buzău au urmat trendul schimbării, toate preferându-l pe Constantin Din în detrimentului lui Alexandru Dedu.

Vezi aici galeria foto completă!

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.