Ion Viorel a bătut palma cu Boşcodeală şi Tulpan pentru banca Gloriei

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

DAN-TULPAN-VIOARA

Ion Viorel, fostul jucător şi antrenor al Gloriei Buzău, este foarte aproape de o revenire în Crâng, după ce ieri Palatul Comunal a găzduit încă o întâlnire între primarul Constantin Boşcodeală, preşe­dintele grupării din Crâng – Dan Tulpan şi tehnicianul Ion Viorel. Întrunirea celor trei se pare că a fost fructuoasă şi în folosul fotbalului buzoian, după ce „Vioară” a prezentat în faţa celor doi proiectul care vizează echipa fanion a judeţului.

Jucători buzoieni şi suporterii, înapoi, în Crâng

În exclusivitate, vă pre­zentăm proiectul pe care Ion Viorel vrea să-l implementeze dacă va prelua funcţia de antrenor principal al divizionarei secunde Gloria Buzău. Unul din principalele obiective ale tehnicianului buzoian este alcătuirea unei echipe competitive, axate pe jucători autohtoni şi readu­cerea microbiştilor buzoieni pe arena din Crâng. În acest sens, „Vioară” a înaintat o listă de jucători, care pot face pasul spre Buzău odată cu instalarea sa pe banca tehnică. Printre aceştia se numără nume sonore precum Cristian Stoicescu, George Marcu, Cătălin Vlaicu, Clement Pălimaru, Gabriel Bosoi, Voicu, plus încă o listă de 30 de jucători, fotbalişti consacraţi în primele două ligi de fotbal din ţară. „În primul rând, îmi doresc o echipă a buzoienilor pentru buzoieni. Avem jucători valoroşi, plecaţi pe la diferite echipe, care oricând se pot întoarce acasă. Acesta este un prim pas. Realizarea unei echipe competitive, structurată pe jucători autohtoni şi readucerea microbiştilor din Buzău pe stadionul din Crâng, pentru că avem un public cunoscător al fenomenului, care este dependent de fotbal”, a precizat Ion Viorel.

Semnal de alarmă, tras de „Vioară”

Posibilul viitor antrenor al Gloriei Buzău le-a atras atenţia celorlalţi doi oficiali buzoieni, vizavi de noul sezon competiţional, care se anunţă prin prisma echipelor participante unul de „foc”. „Am vrut să fiu foarte clar şi concis încă de la început. Probabil nu le-am spus lucruri pe care dumnealor nu le ştiau, dar am vrut să fiu sigur că sunt conştienţi de eforturile care trebuie depuse în noua stagiune. Urmează una dintre cele mai frumoase stagiuni de Liga a II-a de după ’89. Cu echipa frumoasă, cu loturi apropriate valoric şi fără favorite certe la promovare sau retrogradare. Pe cât de frumos va fi, pe atât de greu se anunţă pentru oricare dintre participante. Fără susţinere financiară, unitate, omogenitate în rândul tuturor reprezentanţilor clubului şi fără jucători buni, Buzăul nu poate face faţă”, a adăugat „Vioară”.

Tulpan, bucurie reţinută

Dan Tulpan, preşedintele buzoienilor, a declarat în privinţa unei posibile înţelegeri cu Ion Viorel, că gruparea din Crâng va avea doar de câştigat, pentru că actuala situaţie a formaţiei buzoiene presupune înţelegerea între toţi factorii implicaţi. Atât „Vioară”, cât şi Tulpan par dispuşi să îngroape securea războiului, totul pentru binele fotbalului buzoian. În sprijinul oficialului din Crâng a sărit în urmă cu câteva săptămâni şi Pompiliu Coş­conea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, care a trecut peste animo­zităţile dintre cei doi şi şi-a oferit suportul pentru binele Gloriei. „Până nu se semnează, nu vreau să fac valuri. Oficial, tot ce am de spus acum este că e de bine. Întâlnirea dintre noi a fost una pozitivă, iar suporterilor buzoieni le transmit doar acest mesaj: E de bine!”, a concluzionat Tulpan.

Boşcodeală: „Sper ca Viorel să vină la Gloria”

Contactat telefonic, primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, nu a dorit să abordeze pe larg subiectul Gloria Buzău, rezumându-se la a spune: „Sper ca Ion Viorel să vină la Gloria Buzău!”. Astăzi, Ion Viorel se va întâlni cu Dan Tulpan, preşedintele grupării din Crâng, şi cu administratorul judiciar al formaţiei buzoiene, pentru a vedea care sunt posibilităţile financiare ale formaţiei buzoiene în vede­rea aducerii unor fotbalişti de valoare.

Jucători care pot ajunge în Crâng:

Dănuţ Sârbu – portar

Cristian Stoicescu – portar

Ştefan Leu – portar

Iulian Dăniţă – fundaş

George Marcu – mijlocaş

Cătălin Vlaicu – fundaş

Ion Gabriel – mijlocaş

Marcel Otvoş – mijocaş

Clement Pălimaru – atacant (foto)

Gabriel Bosoi – fundaş

Călin Marin – fundaş

Costin Cucu – fundaş

Gabriel Bobe – atacant

Valentin Lungoci – atacant

Dorin Burlacu – mijlocaş

*Acestora li se mai adaugă Voicu, Puşcaşu şi Cocirlă, plus încă 30 de jucători, fotbalişti consacraţi din cadrul primelor două ligi de fotbal din România, care şi-au manifestat intenţia de a veni la Buzău, odată cu instalarea pe banca tehnică a lui Ion Viorel.

Obiectivele tehnicianului Ion Viorel la Gloria Buzău: Obiectivele tehnicianului Ion Viorel la Gloria Buzău:

•În cazul în care echipa va rămâne în Liga a III-a, obiectivul primordial este revenirea imediată în eşalonul secund. În următoarele două stagiuni (2014-2015, 2015-2016), crearea unei echipe competitive şi omogene pentru promovarea în primul eşalon fotbalistic al ţării – LIGA I.

• Dezvoltarea centrului de copii şi juniori „Jean Luca” la nivel judeţean. Realizarea de parteneriate cu toate grupările fotbalistice (Şoimii Buzău, Olimpia Râmnicu Sărat, Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Soter”, Galactic Buzău şi altele) din judeţ, alături de care să fie realizat procesul de selecţie la nivel judeţean.

•Dezvoltarea relaţiei cu mass-media în beneficiul clubului, al presei şi implicit al fotbalului buzoian.

• Realizarea unui muzeu al clubului, în care să fie scoase în evidenţă performanţele, realizările şi aspectele importante din istoria grupării din Crâng. Gloria Buzău este o echipă de tradiţie în fotbalul românesc, iar acest lucru poate fi folosit în beneficiul clubului ca o importantă unealtă de marketing.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.