Killer de marinari! „Dubla” lui Puşcaşu aduce victoria Gloriei în meciul cu Farul Constanţa

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

farul-cta-gloria-bz

Divizionara secundă, Gloria Buzău s-a impus în cadrul etapei a VI-a a play-out-ului primei serii din liga a II-a în deplasarea efectuată pe terenul codaşei Farul Constanţa. Cu ţinta pusă pe cele trei puncte, fotbaliştii antrenaţi de Ion Viorel şi-au adjudecat lejer victoria la malul mării. Mijlocaşul central Andrei Puşcaşu a înscris primul gol al buzoienilor în minutul 55, cu un şut plasat din interiorul careului. Fotbalistul grupării din Crâng şi-a demonstrat clasa cu doar un minut înainte de fluierul final al confruntării de la Constanţa. Puşcaşu a închis tabela, la 0-2, realizând totodată „dubla”, cu o „scăriţă” de la opt metri.

Pe primul loc după victoria de la Constanţa

Ajutată de victoria echipei CF Brăila pe terenul formaţiei Unirea Târlungeni, scor 0-1 şi de succesul de la Constanţa, gruparea antrenată de Ion Viorel şi-a reluat poziţia de lider în cadrul ierarhiei din play-out-ul primei serie a ligii secunde. După disputarea tuturor partidelor din cadrul rundei cu numărul şase din play-out-ul seriei I din L2, Gloria Buzău ocupă prima poziţie cu 28 de puncte, cu unul mai mult decât ocupanta locului secund, Unirea Târlungeni. Poziţia a treia şi totodată ultima care asigură menţinerea în eşalonul secund şi în următoarea stagiune este ocupată de CF Brăila, cu 25 de puncte. Ierarhia este continuată de Rapid Suceava (locul IV, cu 23 de puncte), Dunărea Galaţi (locul V, cu 17 puncte) şi Farul Constanţa (locul VI, cu 10 puncte).

Gherasim şi Puşcaşu cei mai buni de pe teren

Mihai Gherasim, portarul Gloriei Buzău continuă seria evoluţiilor notabile în tricoul grupării din Crâng. Goalkeeper-ul buzoienilor şi Andrei Puşcaşu au fost printre remarcaţii antrenorului Ion Viorel la capătul disputei cu Farul Constanţa. Iată ce a declarat „Vioară” la sfârşitul duelului cu „marinarii”: „Am reuşit să ne impunem jocul de la cap la coadă şi asta doar datorită devotamentului, dăruinţei şi ambiţie de care au dat dovadă jucătorii noştri, despre care daţi-mi voie să vă spun că sunt foarte mândru. Am făcut o partidă bună şi era normal ca rezultatul să fie unul pe măsură. Toate echipa a jucat bine, cu un plus în dreptul portarului Gherasim şi al mijlocaşului Puşcaşu”. Etapa următoare, Gloria Buzău se va deplasa la Suceava, acolo unde va întâlni formaţia Rapid din localitate.

Farul Constanța: Puia – Băjan, Ciobanu, Bumbac, Barna, Scărlătescu, Stan, Tothosan, Ivanovici, Florea şi Muscă.
Rezerve: Neagu – Coteanu, Tudor, Ghinea, Apostol şi Dincă.
Antrenor: Ștefan Nanu. 

Gloria Buzău: Gherasim – Airinei, Vlaicu, Dăniță, Agache, Marcu, Mihăescu, Crețu, Pușcașu, Burlacu şi Abba.
Rezerve: Stoicescu – G. Ion, Bîrsănel, Bobe, Moise, Lazăr şi Voicu. Antrenor: Viorel Ion.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.