Părinţii unui junior de la Gloria, călcaţi în picioare de jucătorii formaţiei Avântul Zărneşti

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

gloria2buzau-avantul-zarnesti

Scene incredibile în cadrul jocului dintre Gloria II Buzău şi Avântul Zărneşti, meci disputat în cadrul etapei a XVII-a a Superligii judeţene de fotbal. Pe arena secundă din Complexul Gloria, echipa de juniori A a buzoienilor a întâlnit echipa Avântul Zărneşti, formaţia ai căror frâie sunt ţinute de Gheorghe Rădulescu, unul din personajele negative ale sportului buzoian. Pe finalul partidei, Bogdan Bălan (n.r. 16 ani), elevul tehnicianului Nicolae Anton (n.r. Gloria II Buzău) a avut o intervenţie dură asupra lui Alin Rădulescu, nepotul “omului cu bani” de la oaspeţi. Decizia arbitrului Petruş Ilie de a sancţiona intervenţia buzoianului “doar” cu cartonaş galben (al doilea pentru Bălan) nu a fost pe placul oaspeţilor. Nepotul “buclucaş” a sărit la bătaie, lovindu-l pe juniorul Gloriei. Imediat unchiul Gheorghiţă Rădulescu a vrut să-l bată pe juniorul Bălăn, după ce în prealabil l-a înjurat şi scuipat. Intervenţia tehnicianului Nicolae Anton a făcut ca puştiul grupării din Crâng să scape de furia sextagenarului. Conştientizând pericolul iminent în care se afla propriu copil, părinţii lui Bogdan au coborât din tribunele stadionului pentru a îşi proteja feciorul. Cum au păşit pe suprafaţa de joc, Bălan senior a fost trântit la pământ de junele Rădulescu, fiind lovit cu bestialitate, cu pumnii şi picioarele de “rezervele” Avântului, lovituri în urma cărora acesta şi-a pierdut cunoştiinţa. Soarta nu a fost mai blândă nici cu doamna Bălan, în ciuda faptului că meciul s-a disputat de Ziua Femeii. Mama fotbalistului a fost culcată la pământ de “bravii” echipei din Zărneşti, care nu s-au sfiit să batjocorească biata femeie. După inccident ambii părinţi au fost la Institutul de Medicină Legală din Buzău, iar ieri aceştia şi-au continuat investigaţiile medicale întrucât starea de sănătate a celor doi nu este bună, aceştia resimţinând emoţional şi fizic şocul de sâmbătă.

Nicolae Anton: “Au fost bătuţi cu bestialitate de nişte barbari”

Nicolae Anton, tehnicianul buzoienilor este revoltat de atitudinea şi comportamentul barbar al jucătorilor de la Zărneşti: “Din `68 fac meseria asta, care m-a purtat peste tot în ţara asta. Nu am văzut aşa ceva nicăieri, nu am mai auzit de aşa ceva şi nu aş fi crezut că este posibil. Nu pot să cred nici acum tot ceea ce am văzut. Jucătorii mei au dominat partida şi probabil acest lucru i-a iritat pe adversarii noştri. Nu este posibil să calci efectiv în picioare doi oameni. Părinţii jucătorului au fost bătuţi cu bestialitate de nişte barbari care nu au ce căuta în fotbal. Nu pot spune cu exactitate cine a dat pentru că erau foarte mulţi în jurul celor doi. Se formase un meleu din care abia îi vedeai. După mine ar trebui cel puţin excluşi din campionat. Copiii mei sunt traumatizaţi, au rămas afectaţi după asemenea scene care s-au desfăşurat sub privirile lor”.

Îi e teama că pierde jucătorii

Tehnicianul formaţiei secunde din Crâng trăieşte cu teama că incidentul ar putea îndepărta şi mai mult tinerii şi aşa puţini, de pe arenele de fotbal. “Gândiţi-vă că am discuţii săptămânale cu părinţii acestor copii. Am o responsabilitate faţa de ei, de conducătorii clubului şi de jucători.Oamenii îşi trimit pruncii la fotbal să facă mişcare, să îşi întreţină sănătatea sau să devină performeri. Cum să îţi mai dai copilul la fotbal? Pentru ce? Să trăieşti cu teama că într-o zi o să îţi vină acasă marcat fizic sau psihic pe viaţă?”.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.