Previziuni sumbre pentru 2014. HM Buzău continuă întinerirea echipei

1
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

hm-buzau

Eșecul cu Unirea Slobozia, meci care putea readuce echipa locală de handbal feminin în primul eșalon al țării nu a rămas fără ecou în rândurile grupării antrenate de Romeo Ilie. La capătul partidei pierdute în fața formației din Slobozia „o mână” de suporteri buzoieni i-au cerut demisia tehnicianului Ilie. Actualul antrenor al Handbal Municipal Buzău a mai avut, nu în urmă cu mult timp, o perioadă în care s-a retras de la cârma echipei din Buzău, timp în care banca tehnică a fost asigurată de Ionuț Drăgancea.

„Mergem pe mâna jucătoarelor tinere”

Imediat după înfrângerea cu Unirea Slobozia, Romeo Ilie a fost întrebat despre maniera în care vede parcursul echipei buzoiene în restul partidelor din Divizia A. Tehnicianul buzoian a reactualizat o replică proprie mai veche precizând: „Vom merge pe mâna jucătoarelor tinere. E timpul lor, vremea că aceastea să se obișnuiasca cu acest nivel. Este important pentru ele să joace cât mai mult, mai ales că mai avem foarte multe confruntări de terminat în actuala stagiune”.

Lipan, „imposibilă” în meciul cu Slobozia

Cea mai cunoscută jucătoare din actuala componență a formației buzoiene, Anca Maria Lipan – Ionescu, handbalistă experimentată care și-a făcut și spus de mult datoria și cuvântul în handbal ar putea fi la ultimul sezon pentru HM Buzău. Potrivit spuselor tehnicianului Romeo Ilie, aceasta a rămas dezamă­git de prestația Ancăi din derby-ul cu Unirea Slobo­zia și totodatăși-a exprimat punctul de vedere potrivit căruia Lipan nu mai poate face fața cu brio la acest nivel competițional.

„Toată săptămâna am exersat aruncări la poartă. știam ce portari au și știam care le sunt punctele slabe. Am zis și am tot zis, nu aruncăm la semi-înălțime pentru că ne micșorăm șansele de a marca. Anca unde a aruncat? La semi-înălțime. Nu știu cât va mai face față, dar cert este că vom încerca schimbarea jucătoarelor trecute de prima tinerețe cu un suflu nou pentru că în situația actuală nu se mai poate”. âapte goluri a marcat Lipan – Ionescu cu Unirea Slobozia, fiind alături de Simona Duță, cea mai bună marcatoare a buzoiencelor. Totodată în partida cu Unirea Slobozia, Anca a fost eliminată două minute, stupid, pentru proteste la adresa arbitrilor, o greșeală nepermisă pentru o jucătoare ca Lipan având în vedere experiența sa, importanța partidei și faptul că la Buzău Federația Română de Handbal trimisese cea mai bună brigadă din țară, cuplul Duță – Florescu.

 
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentTrofeul Buzăul Sportiv la șah interactiv – Etapa I
Articolul următorSportul buzoian, blocat în nămeți
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

1 COMENTARIU

  1. decat sa intinerim lotul si sa ajungem undeva in jurul locurilor 8-10 mai bine inchidem definitiv „pravalia”. declaratia lui R.Ilie este total lipsita de respect. Fara Lipan, care in acest sezon a inscris aproape 100 goluri, HM Buzau s-ar fi zbatut de mult in mediocritate. fara un buget decent care sa-ti permita sa aduci jucatoare valoroase pe toate posturile nu poti visa la promovare.