Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Vasile Niţă a renunţat la funcţia de şef de secţie al ramurii sportive „rugby” din cadrul Sport Club Municipal Gloria Buzău. La nici câteva săptămâni de la revenirea în Crâng, după scandalul iscat de studiile sale (vezi detalii aici), oficialul buzoian şi-a prezentat ieri demisia. Fost preşedinte al RC Stejarul Buzău şi al SCM Gloria Buzău, Niţă fusese numit şef de secţie în urma unor presiuni din afara sferei sportive, jucătorii şi staff-ul tehnic exprimându-şi public nemulţumirea privitor la revenirea sa în rândurile „glorioşilor” (detalii aici). Ieri, în jurul prânzului Niţă şi-a depus demisia, acesta participând la antrenamentul de după amiază al rugbiştilor, în cadrul căruia le-a dat vestea jucătorilor buzoieni.

„Da, așa e. Mi-am dat demisia. Dacă prima dată nu mi s-a mai prelungit contractul, acum am renunțat eu. I-am înmânat demisia domnului Cazan, președintele clubului. Motivele ? O să vi le spun altădată. Nu vreau să fac valuri, important e ca echipă să câștige meciurile rămase și să promoveze în Superligă”. – Vasile Niţă pentru buzoienii.ro

Decizia sa nu a fost confirmată oficial de reprezentanţii clubului buzoian. „Pe surse” se pare că relaţiile reci pe care Niţă le are cu o bună parte a jucătorilor, dar şi cu staff-ul tehnic al secţiei de rugby, alături de cea mai mare parte a angajaţilor SCMGB par să fi stat la baza deciziei fostului conducător. Noul şef de secţie va fi numit la finele acestei săptămâni, iar anunţul va fi făcut în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la sediul clubului din Crâng.

În nici 12 luni de la înfiinţare, secţia de rugby a SCM Gloria Buzău a avut trei şefi de secţie. Primul şi cel mai longeviv a fost Constantin Moroeanu (aproximativ 6 luni), urmat de Alexandru Tudorel (aproximativ 2 luni) şi Vasile Niţă (o lună).

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.