Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

România – Belgia, în Rugby Europe International Championship 2018. Se joacă pe 10 martie, de la ora 13.00, la Buzău. ”Stejarii” continuă campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019. Pentru aceasta partida, a patra din REIC 2018, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 31 de jucători.Talonerul naţionalei de rugby a României, Eugen Căpăţână, spune că partida de sâmbătă contra Belgiei va fi încă un pas pe care tricolorii îl vor face pe drumul spre calificarea la CM 2019 din Japonia.

”Meciul cu Belgia va fi încă un pas spre Cupa Mondială. Mergem la victorie, victorie cu bonus. Ne respectăm adversarul, vom trata cu seriozitate acest meci şi sperăm să aducem oamenii cât mai aproape de noi, să ne susţină în continuare. Este important să ne regăsim forma şi să ne facem jocul pe care l-am avut până acum”, a spus Căpăţână, într-un interviu acordat site-ului FRR.

El a menţionat că deşi ”Stejarii” nu şi-au atins obiectivul în meciul cu Rusia, acela de a-l câştiga cu punct bonus, victoria obţinută menţine prima reprezentativă în cursa pentru turneul final din Japonia de anul viitor.

”(…) A fost un meci greu, din păcate nu ne-am atins obiectivele pe care ni le-am dorit, însă este o victorie bună, importantă, care ne menţine în cursa de calificare la Cupa Mondială din Japonia. Nu îmi pot da cu părerea despre ce a mers şi ce nu a mers pe teren, trebuie să analizăm foarte bine ce s-a întâmplat în cele două meciuri şi treptat, să ajungem să ne facem jocul nostru (…) Toate frustrările şi momentele proaste pe care le-am avut în meciul pierdut cu Spania ne-au urmărit şi în partida aceasta (cu Rusia). Până la urmă sunt frustrări pe care singuri ni le-am creat, am jucat destul de puţin şi nu aşa cum ne-am dorit”, a arătat internaţionalul român, care a adăugat că eşecul din confruntarea cu ibericii ”a încurcat lucrurile” în privinţa calificării la CM. El a arătat că important este ca jucătorii să înveţe din greşeli şi să le îndrepte.

”(…) Important este să facem meciuri cât mai bune şi echipa să câştige, să ne îndeplinim obiectivul, indiferent cine marchează punctele. Suntem o echipă şi e normal să fim în teren unii pentru alţii (…) Până la urmă suntem toţi jucători maturi, viaţa sportivă înseamnă şi victorii şi eşecuri, trebuie să îţi asumi totul şi să mergi mai departe”, a spus, printre altele, talonerul naţionalei, cel care a înscris un eseu în întâlnirea cu Rusia de pe Cluj Arena.

”Stejarii”, locul 17 în ierarhia mondială, vor întâlni Belgia, locul 25, sâmbătă, de la ora 13,00, la Buzău, pe Stadionul Municipal (Gloria Buzău), într-un meci contând pentru etapa a patra a Rugby Europe International Championship 2018.

În ultima etapă, pe 18 martie, România va întâlni în deplasare, la Tbilisi, puternica formaţie a Georgiei. În clasamentul competiţiei, Georgia este pe primul loc, cu 14 puncte, România este pe poziţia secundă cu 9 puncte, Spania este pe 3, cu 8 puncte, Rusia ocupă poziţia a 4-a cu 6 puncte, urmând Belgia, 5 puncte şi Germania 0 puncte.

Antrenorul naţionalei de rugby a României, Lynn Howells, spune că moralul tricolorilor a crescut după victoria de sâmbăta trecută în faţa Rusiei (25-15), însă menţionează că jucătorii trebuie să rămână concentraţi 100% pentru confruntarea cu Belgia, de sâmbătă, 10 martie, din etapa a 4-a din Rugby Europe International Championship (REIC) 2018.

“Meciul cu Belgia este următorul pas în campania de calificare la Cupa Mondială. Trebuie să ne respectăm adversarul şi să fim concentraţi 100% pentru această partidă. Este important că după victoria cu Rusia moralul băieţilor a crescut, dorim ca de la meci la meci să creştem ca joc. Va fi o săptămână intensă de pregătire, obiectivul acestei partide fiind victoria cu bonusul ofensiv”, a declarat Lynn Howells, citat de Agerpres.

Patru jucători noi în lot
Pentru această partidă, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 31 de jucători, din care 17 formează pachetul de înaintare şi 14 sunt jucători de treisferturi.

Faţă de lotul care a pregătit meciul cu Rusia sunt câteva modificări, alăturandu-se ”Stejarilor” Cristi Chirică, Jack Cobden, Robert Neagu şi Dumani Siphosethu Mtya, în timp ce Marius Antonescu, Stephen Shennan şi Vlad Nistor au fost lăsaţi la echipele de club.

Lotul pentru meciul cu Belgia:
PILIERI: Ionel Badiu (Timișoara Saracens), Mihăiță Lazăr (Castres), Constantin Pristaviță (Știinta Baia Mare), Alexandru Țăruș (Sale Sharks), Alexandru Gordas (CSA Steaua)
TALONEURI: Andrei Radoi (Timisoara Saracens), Florin Bardasu (Stiinta Baia Mare), Marian Capatana (Timisoara Saracens)
LINIA A DOUA: Johannes Van Heerden (CSM București), Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), Adrian Motoc (Racing 92), Dumani Siphosethu Mtya (Știința Baia Mare)
LINIA A TREIA: Stelian Burcea (CSM București), Andrei Gorcioaia (Massy), Kuselo Moyake (CSA Steaua), Cristi Chirică (Știința Baia Mare), Rîzvan Ilisescu (Blagnac)
MIJLOCAȘI LA GRĂMADĂ: Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CS Dinamo), Valentin Calafeteanu (CSM București)
MIJLOCAȘI LA DESCHIDERE: Florin Vlaicu, Tudor Boldor (CSA Steaua)
CENTRI: Jack Umaga (Timișoara Saracens), Paula Kinikinilau (CSM București), Sione Fakaosilea (Știința Baia Mare)
ARIPI: Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Tangimana Fonovai (Timișoara Saracens), Jack Cobden (CSM București), Robert Neagu (CSA Steaua)
FUNDAȘI: Cătălin Fercu, Marius Simionescu (Timișoara Saracens)
STAFF: Lynn Howells (antrenor principal), Massimo Cuttitta (antrenor înaintare), Rob Moffat (antrenor treisferturi), Olivier Rieg (preparator fizic)

”Stejarii” se pot califica la Cupa Mondială din Japonia în urma rezultatelor pe care le vor obține în sezonul 2017-2018, cumulat, astfel:

– dacă ocupă primul loc în Rugby Europe Championship 2017/2018;
– dacă se claseaza pe locul 2 în Rugby Europe Championship, 2017/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;
– dacă se clasează după echipa calificată direct și se impune într-un meci cu Portugalia, câștigătoarea Rugby Europe Trophy, și apoi în barajul tur-retur cu Samoa
– dacă se impune în turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, o echipa din Africa și una din Asia sau Oceania.

Sursă: Libertatea.ro

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.