Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

A fost 52-3 la pauză și 83-8 la final. Un scor pe care nici cei mai optimiști dintre buzoieni nu l-ar fi preconizat înaintea meciului de la Suceava, aciolo unde rugbiştii buzoieni de la SCM Gloria au învins formaţia Bucovina din localitate.

„Nu, n-au jucat cu juniorii cum s-ar crede, ci cu echipa lor bună. Dar noi am evoluat bine, chiar foarte bine. Mai e mult de muncă, dar suntem pe un drum bun. Nu vreau să spun prea multe, rezultatele trebuie s-o facă în primul rând”, a comentat la final antrenorul Costică Merșoiu, potrivit site-ului oficial al SCMG.

Explicația succesului categoric de azi se regăsește în creșterea valorică importantă a echipei buzoiene din intersezon. 9 jucători din primul 15 au fost transferați în iarnă. În plus, s-a făcut o pregătire bună, antrenorul Merșoiu ducându-și jucătorii o săptămână în cantonament.

SCM Gloria Buzău: Baraulea, Adăscăliței, Mătase – Kobilansky, Tatu – Bulearcă, Coșereanu, Rațiu – Dumitru – Nițu – Neagu, Curcan, Schippers, Lupu – Bâsceanu.
Au mai jucat: Deaconescu, Moise, Trifan, Boțan, Cocârlă, Dumitrache, Neacșu și Șevcenko.
Au marcat eseuri: Rațiu, Adăscăliței, Neagu (2), Curcan, Baraulea, Coșereanu, Lupu, Kobilansky, Dumitru, Dumitrache, Curcan și Cocârlă. Nițu a reușit – șase transformări, iar Lupu – una. De notat că în această etapă s-a produs o mare surpriză, Tomitanii Constanța pierzând pe teren propriu 17-22 cu CS Năvodari. Joi, de la ora 11.00, buzoienii le vor umple sacul cu eseuri și oaspeților de la Arad. Partida se joacă săptămâna viitoare, întrucât a fost amânată la începutul lunii din cauza viscolului.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.