Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Disputa dintre fostul jucător Rafael Manea și SCM Gloria Buzău continuă pe portalul Buzău City Report, acolo unde mama tânărului jucător încearcă să recupereze sumele datorate de club fiului său printr-o solicitare online în atenția primarului, deși cei doi, alături de tatăl fotbalistului care a îmbrăcat tricoul loturilor reprezentative de juniori au avut discuții tete-a-tete atât cu Constantin Toma, cât și cu Cristi Ceaușel, președintele SCM Gloria Buzău.

Mama jucătorului: „Domnule primar, fiul meu a fost păcălit și mințit de cei de la SCM Gloria Buzău!”

Iată mesajul postat de Cornelia Manea, mama tânărului jucător pe portalul menit să aducă în atenția primarului cele mai importante doleanțe ale buzoienilor:

„Buna seara va scriu din nou in speranta ca a fost doar o omisiune din a ne raspunde, nu vreau sa cred ca nu ati vrut sa ne lamuriti cu privire la ceea ce v-am sesizat pe larg in legatura cu fiul meu care a fost PĂCĂLIT SI MINTIT de SCM Gloria Buzau.Vreau un raspuns din partea dv va rog referitor la drepturile lui banesti datorate de Club respectiv suma datorata de catre fostul antrenor George Timis.Respectiv va rog sa imi raspundeti va rog la intrebarile puse atunci in sesizare.Cred si inca sper ca macar dv sa faceti lumina in acest caz.Multumesc anticipat.” – Cornelia Manea, mama jucătorului Rafael Manea

Mama tânărului jucător își dorește ca fiului său să îi fie achitate primele de joc pentru partidele în care a evoluat sub culorile grupării conduse de Cristi Ceaușel și Ion Cazan. Neplata primelor și maniera dubioasă în care acestea trebuiau să ajungă la jucător au fost confirmate într-un articol precedent și de Bogdan Danciu, fost jucător al SCM Gloria Buzău:

Este adevărat faptul că tânărului Rafael Manea i-au fost opriţi bani din primele de joc şi salarii, şi totodată faptul că tatălui acestuia a făcut în dese rânduri demersuri (discuţii) cu dl. primar Constantin Toma pentru ca fiului său să îi fie respectat contractul?

Eu aşa ştiu de la Rafa (n.r. Rafael Manea), dacă mă minte el, vă mint şi eu, dar nu cred că puştiul are chef şi timp de jocuri din ăstea, de psihologie. Nu vrea să se joace cu mintea cuiva. – Bogdan Danciu pentru Buzăul Sportiv pe 17 iulie 2019.

Din partea SCM Gloria Buzău răspunsul a venit online chiar din partea edilului Constantin Toma. Iată ce i-a răspuns primarul buzoian, doamnei Manea:

„In urma documentarii aprofundate, a reiesit ca sportivul Manea Rafael a activat ca jucator junior in cadrul Sectiei de fotbal a SPORT CLUB MUNICIPAL GLORIA BUZAU in sezonul 2018-2019, avand statut de jucator amator si fiind legitimat la club conform prevederilor legale in domeniu.
Potrivit art.5, alin.2 din Regulamentul privind statutul si transferul jucatorilor de fotbal, dreptul jucatorului amator sunt expres si limitativ reglementate : ä) sa li se asigure de clubul la care sunt legitimati canditiile materiale, tehnice, organizatorice si de asistenta medicala (inclusiv prim ajutor), refacere si recuperare, adecvate pentru antrenamente si jocuri oficiale si amicale; b) sa beneficieze de un proces de selectie si instruire stiintific fundamentat, bazat pe nediscriminare, de egalitate de tratament si sanse”.
Asadar, singurele costuri pe care le suporta clubul de fotbal in legatura cu un jucator amator sunt destinate asigurarii conditiilor materiale si tehnice (hrana, echipament, transport, cazare si asistenta medicala).
Prin urmare, conform legii, jucatorul amator nu poate beneficia de salariu, indemnizatie, prime, sporuri si alte drepturi banesti care pot fi acordate, potrivit art.5, alin.3 din R.S.T.J.F., exclusiv jucatorilor profesionisti.
Mentionam ca la momentul legitimarii la S.C.M. Gloria Buzau, atat parintii jucatorului in discutie, cat si Manea Rafael au cunoscut ca statutul acestuia este acela de jucator amator, cu toate consecintele ce decurg din aceasta situatie.
Referitor la accidentarea jucatorului, precizam ca acesta a beneficiat de asistenta medicala de specialitate si ulterior de program corespunzator de recuperare fizica.
Cat priveste neselectarea jucatorului Manea Rafael in lotul echipei pentru Liga a II-a, trebuie avut in vedere ca este dreptul exclusiv al antrenorului principal sa-si constituie echipa conform propriilor optiuni, in considerarea interesului superior al Clubului.
Drept urmare, noul antrenor al S.C.M. Gloria Buzau, Sectia de fotbal, a fost singurul in masura sa decida asupra componentei lotului echipei pe care o coordoneaza.
Avand in vedere cele mai sus aratate, concluzionam ca toate sustinerile ce se regasesc in sesizarea analizata sunt nefondate si fara nicio acoperire in regulamentele FRF si legislatia speciala in domeniu.
Pentru mai multe informatii, va puteti intalni si cu directorul general al SCM Gloria.
Va multumesc !”

Sursă foto: facebook SCM Gloria Buzău Fotbal

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

1 COMENTARIU

  1. […] SCM Gloria Buzău, structură sportivă finanţată majoritar din banii buzoienilor continuă să-şi bată joc de valorile locale, în loc să le promoveze spre marea performanţă. Ultimul pe listă este Alexandru Vrabie, component al lotului naţional, unul dintre tenismenii de mare perspectivă ai clubului din Crâng, nevoit să se mute în Franţa, după ce a fost umilit de mai marii formaţiei buzoiene. În trecut, al caz celebru al unui jucător care susţine că a fost păcălit la bani de conducerea condusă de Cristi Ceauşel este Rafael Manea, de asemenea un puşti de viitor. Mai mult detalii aici: http://buzaul-sportiv.ro/2019/08/06/scm-gloria-buzau-fotbal-domnule-primar-fiul-meu-a-fost-pacalit-s… […]