Succes clar al handbalistelor din Buzău

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

HANDBAL-BUZAU

HM Buzău – Spartac București: 39 – 20, (16 – 9)

Echipa locală de handbal s-a impus în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” cu 39 la 20 în fața formației Spartac București, una din codașele Diviziei A, în cadrul etapei cu numărul 19 din cadrul ligii secunde de handbal feminin.

Buzoiencele s-au impus lejer la capătul unei partide dominate în totalitate. Handbalistele antrenate de Romeo Ilie conduceau la pauză cu 16 la 9, fără „a călca pedala de accelerație”. În repriza secundă gruparea buzoiană s-a dezlănțuit, reușind să încheie partida la o diferență de 19 goluri. Grație victoriei obținute de HM Buzău, formația antrenată de Romeo Ilie și-a consolidat poziția secundă, ajungând la 48 de puncte în ierarhia Diviziei A cu doar trei etape înainte de finalul stagiunii. Pentru Duță și Compania urmează derby-ul cu Școala 181 București, ocupanta a locului trei cu patru puncte mai puține decât trupa lui Ilie.

Onoarea și un posibil baraj, miza poziției secunde

Buzoiencele ar putea ­be­neficia de un wild-card senzațional pentru următorul sezon. Așa cum am precizat și în edițiile anterioare, o dată cu schimbările din vârful ­fe­derației de specialitate ar putea apărea schimbări majore și în programul competițional și implicit alcă­­tuirea acestuia.

Prin urmare prima poziție din cele două serii ale eșalonului secund ar promova direct în Liga Națională, urmând ca cele două ocupante ale pozițiilor secunde din aceastea să dispute un baraj de promovare/ retrogradare în prima diviziei. În privința clarificării acestui aspect, oficialii Federației Române de Handbal au spus că vor da un răspuns până la definitivarea play-out-ului, respectiv play-off-ului din prima divizie.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.