Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

„Fluieraşii” partidei dintre HC Buzău şi CSM Bucureşti, disputată zilele trecute, în etapa a XXI-a a Ligii Zimbrilor, au reuşit să îşi pună amprenta în mod negativ asupra partidei din Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. După o evoluţie în care au deţinut rolurile principale, în detrimentul jucătorilor, cuplul Cazan – Suliman (n.r. ambii din Bucureşti) „a reuşit” să influenţeze rezultatul final al partidei după ce în ultima secundă au decis să nu contorizeze un gol valabil al buzoienilor, pe motiv că timpul ar fi expirat.

Supus unui tir de arbitraje, sperăm noi, nefavorabil, cauzat de slaba pregătire a celor care teoretic trebuie să împartă dreptatea pe teren echidistant, clubul HC Buzău a reacţionat în premieră prin vocile antrenorului Gabriel Armanu, totodată membru în Comitetul Executiv al federaţiei de profil şi a preşedintelui Georgian Băducu, fost arbitru în prima ligă.

Gabriel Armanu, antrenor principal HC Buzău.
Gabriel Armanu, antrenor principal HC Buzău.

Cunoscut pentru calmul şi diplomaţia sa, tehnicianul buzoienilor nu a mai suportat superficialitatea şi maniera cel puţin dezamăgitoare în care arbitrii Cazan şi Suleiman, „cei mai buni din ţară” cum îi cataloghează voci din federaţia de profil şi a răbufnit într-un interviu acordat publicaţiei eurosport.ro:

„Eu am fost cel care a propus mărirea baremurilor de arbitraj. Pentru mine este o frustrare și mai mare. O să avem o ședință de Consiliu de Administrație și, personal, o să îmi cer scuze față de domnul Tadici, față de domnul Sâsâeac și față de domnul Ghervan, că ei spuneau că este prea mare mărirea asta. Eu am crezut că o să se îndrepte lucrurile, dar este clar că am fost păcălit”, a declarat Gabi Armanu.

Fosta extremă dreapta a naționalei României spune că arbitrajul românesc nu s-a îmbunătățit deloc după ce baremurile de arbitraj au crescut de patru-cinci ori! „Pe mine mă interesează dacă handbalul românesc crește și vreau ca arbitrii să fie sancționați că nu mi-au acordat golul egalizator. O să propun, la următoarea ședință de Consiliu de Administrație, să revenim la vechile baremuri. Actualizate cu inflația, să ajungă la 1.000 de lei pe meci. Am fost unul dintre susținătorii măririi de barem, cu premisa că se va face o comisie, că vom analiza greșelile, dar analizează doar ce vor ei”, a tunat Armanu.
„A ajuns arbitru pentru că îi căra la aeroport pe arbitrii internaţionali!”
„Nu îi las, orice se va întâmpla nu am nimic personal cu ei, puteam să câștig, CSM București nu mai zice nimic pentru că a câștigat! Pe mine nu mă interesează că ei iau suspendare. Toată lumea din România zice că ei sunt cei mai buni arbitri la momentul actual. Dacă domnul Cazan a ajuns cel mai bun arbitru pentru că îi căra pe arbitri de la turneele internaționale la aeroport… Din șofer, a ajuns arbitru internațional sau se preconizează să ajungă. Eu nu pot să îl las să ne facă de rușine, că el are sprijin. Rezultatul nu mi-l mai dă nimeni înapoi, din punctul meu de vedere acum să plătească pentru greșelile pe care le-au făcut, atât în favoarea mea cât și contra mea”, a spus răspicat Armanu.
„Eu, fără punctul ăsta, există posibilitatea să ajung la baraj, există posibilitatea să mă dea afară de la Buzău, există posibilitatea să fie oameni nemulțumiți. Nu am o problemă că mă duc la baraj, că de retrogradat nu retrogradez, dar mi-am propus ceva pentru sezonul viitor. Nu pot dintr-o echipă care mi-am propus locul 8 să ajung pe locul 11 că nu mi-a dat Cazan-Suliman golul egalării. Să vedeți 7 metri cu eliminare la un jucător care nici măcar nu era acolo. Multe faze”, a mai punctat Armanu.
Prestaţia slabă a cuplului Cazan-Suliman a întins nervii în taberele ambelor combatante. Foto: Buzăul Sportiv

„Au fost protejaţii Cristinei Vărzaru şi au făcut minuni pentru CSM Bucureşti!”

Gabriel Armanu vorbește și despre influența din arbitrajul românesc și sferele de influență. „Noi știm cu toții că lumea asta a sportului e mică. Știm care cu cine sunt. Ei au fost protejații lui Vărzaru ani la rând, că ei au făcut minuni pentru CSM București în ultimii 3-4 ani. Vrei nu vrei e CSM și toată lumea îi ține în brațe că, na, sunt ai bucureștenilor. Și tu mi-i dai mie când te-am rugat să nu îi dai? L-au curentat și pe Flavius (n.r. Sâsâeac), l-au omorât pe Flavius la Turda și atunci ce faci? Îi pui numărul 1 neoficial”, spune antrenorul Buzăului, dând cărțile pe față!
„Și-a asumat arbitru și alea bune și alea rele când primește 3.000 lei pe fiecare meci. Este de experiență. Nu are rost că mă duc prea departe. Am trăit în lumea asta murdară de atâția ani și crede-mă pe cuvânt că în sezonul ăsta am zis că nu vorbesc în stânga și în dreapta , să îmi văd de drumul meu! Dar sunt pierzător în poziția asta”, a încheiat Armanu.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.