Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

SuperLiga CEC Bank, cea mai importanta competitie interna din rugbyul romanesc va avea la startul sezonului 2018-2019 printre participante si pe SCM Gloria Buzau, echipa care s-a inscris deja oficial in competitie. De altfel, aceasta formatie va participa si in celelalte doua competitii care reunesc echipele din primul esalon valoric, Cupa Regelui si Cupa Romaniei. Mai mult, in primul meci pe care il vor disputa in sezonul 2018-2019, buzoienii vor intalni, in Cupa Regelui, pe teren propriu pe Timisoara Saracens, pe 11 august. Cu un proiect ambitios in care se regasesc foarte multi jucatori tineri, cu o conducere noua, George Georgescu fiind seful sectiei rugby a clubului, dar si managerul echipei, cu Mugur Preda si Costica Mersoiu antrenori, SCM Gloria Buzau este una dintre echipele cu cea mai mica medie de varsta din primul esalon valoric. Antrenorul Mugur Preda a vorbit despre proiectul care a prins contur la Buzau:

Mugur, ce inseamna pentru tine acesta postura de antrenor, antrenor de treisferturi?
Este o provocare noua pentru mine, un lucru pe care mi-l doream foarte mult, de foarte mult timp, sa ajung sa lucrez cu o echipa de seniori la nivelul acesta. In Franta am avut o echipa de U23, am invatat foarte multe acolo si cred ca aceasta colaborare este un mare pas inainte pentru mine, pentru viitorul meu ca antrenor. In plus, este un proiect interesant, pe termen mediu si lung, un proiect in care cred si mai ales, sunt convins, ca este realizabil.

Cum este echipa?
Sunt foarte multe schimbari si la nivelul echipei, au mai ramas 18 jucatori din echipa care a jucat finala Diviziei Nationale de Seniori, am reusit sa completam o parte a lotului, mai dorim sa aducem jucatori pentru ca am vrea sa avem 35 de sportivi in lot.

Ati adus multi jucatori care se regasesc in lotul Romaniei U20…
Intr-adevar am transferat cinci jucatori de U20, patru de la Barlad pe Robert Murariu, Vladut Anghel, Vlad Leica si Alexandru Craciun si din Franta pe Alexandru Gealapu si l-am promovat de la juniorii Buzaului pe Valentin Matache, deci in total sase jucatori de U20.

Faptul ca lucrati cu atat de multi jucatori tineri in lot, e o provocare?
Cu siguranta va fi o provocare pentru ca dorinta noastra este sa ii promovam in primul esalon valoric, sa ii crestem, sa ii obisnuim cu rigorile unei competitii ca SuperLiga CEC Bank. Pariul nostru cu ei este pe termen lung, dorim sa ii pregatim pentru urmatorul sezon, sa ii crestem practic in meciurile din sezonul care va incepe in august. Bineinteles ca vor avea si ei meciuri in sezonul 2018-2019, insa ei trebuie sa se pregateasca foarte mult si foarte bine pentru anul urmator. Sunt tineri cu potential, muncitori, in care avem foarte mare incredere.

Care crezi ca va fi punctul forte al echipei?
Este greu de construit o inaintare puternica cu jucatori de sub 25 de ani, pentru ca in acest moment la Buzau avem doar trei jucatori care au peste aceasta varsta. O inaintare puternica inseamna inaintasi cu multa experienta, cu meciuri in picioare in competitii in primul esalon. In schimb, avem jucatori interesanti pe linia de treisferturi si speram sa profitam cat mai mult de acest lucru. Ca si pregatire am inceput pe data de 2 iulie, suntem deja in a treia saptamana, punem baza pe partea de pregatirea fizica, jucatorii raspund foarte bine, este o atmosfera foarte buna. Ne vom pregati doar pe plan local, avem toate facilitatile la Buzau, iar ce pot spune e ca in acest moment avem in vedere un team building saptamana viitoare, la munte.

Unde veti juca?
Pe Stadionul „Prințul Ghica” sau Tineretului, cum i se spunea, baza care a fost cosmetizata, gazonul arata foarte bine, sunt conditii decente.

Ce obiectiv aveti?
In SuperLiga CEC Bank, obiectivul pe care ni l-am propus este ocuparea minim a locului 7, asta ca obiectiv de rezultat si formarea unei echipe competitive pentru ca practic este o echipa noua, cu care pornim de la zero si de ce nu, in timp, odata cu acumularea experientei si sudarea mai bine a relatiilor de joc, sa putem rivaliza cu echipele din aceasta competitie. Participarea din acest sezon va fi o cumulare de experienta, de adaptare la cerintele SuperLigii, iar in sezonul urmator ne vom propune obiective mai indraznete. Multumim autoritatilor locale pentru sustinere si pentru ajutorul pe care ni l-au dat.

La ce competitii veti participa?
Ne-am inscris in toate competitiile din primul esalon valoric: SuperLiga CEC Bank, Cupa Regelui si Cupa Romaniei. Primul meci in noul sezon, 2018-2019, il vom avea pe 11 august cu Timisoara, la Buzau. Suntem constienti ca va fi un meci greu, Timisoara este o echipa puternica. Noi luam acest meci ca un test foarte bun, in care dorim sa vedem evoluand toti jucatorii pe care ii avem, sa vedem cum reactioneaza si deciziile pe care le iau intr-un meci adevarat. Pentru noi Cupa Regelui este o competitie de pregatire si sper sa fie un inceput de bun augur.

Pana in acest moment, SCM Gloria Buzau a adus 14 jucatori: Zarnea (de la Tomitanii), Anghel (Barlad), Ionescu (CSM Bucuresti), Ruslan (Dinamo) si Ian Oosthuizen – linia I, Moa Nickolas, Gealapu (Bourgoin), Murariu (Barlad), Malafu Puniani – linia a III-a, Craciun (Barlad),Leica (Barlad), Afloarei (Tomitanii), Moa Atelea, Folau Paula – treisferturi

Sursa: Super-liga.ro

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.