Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Confruntarea din etapa a XIII-a a Ligii Florilor dintre HC Dunărea Brăila și Gloria Buzău a fost pe lângă una a orgoliilor și una cu miză mare pentru ambele echipe. Buzoiencele luptau pentru a se menține aproape de locurile de cupe europene, iar Brăila pentru ieșirea din zona retrogradării. Partida s-a încheiat la egalitate, 26 la 26, după ce brăilencele au ratat ultima acțiune a jocului. Finalul confruntării a fost de infarct, la propriu. Un spectator a făcut stop cardio respirator după ultima fază a jocului în care Brăila a ratat șansa de a marca golul victoriei.

Un suporter al gazdelor, în vârstă de 69 de ani i s-a făcut rău și a intrat în stop cardio-respirator. Norocul suporterului a fost prezența în public, chiar în zona în care se afla a doua asistente medicale, Alina Irina Stoiculescu, de la UPU Brăila și Oana Cocianu, asistentă la Spitalul Județean-corp B. Cele două au intervenit rapid și l-au salvat. Echipajele SAJ care se aflau la sală erau ocupate cu două handbaliste accidentate grav în timpul meciului, câte una de la fiecare echipă.

În momentul în care am pus mâna pe el nu avea puls. După 10 compresii puternice i-a pornit cordul. Cred că s-a ales cu vreo coastă ruptă, dar e în viață. Prietena mea, Oana Cocianu, și ea asistentă, m-a strigat și noi i-am acordat primul ajutor. Sunt foarte mândră că am reușit să-i salvăm viața” ne-a spus Alina Irina Stoiculescu, asistent medical al UPU Brăila, fostă handbalistă la Chimia Brăila la începutul anilor ′90.
Sursă foto: Realitatea de Brăila

Revenind la joc, primele care au marcat au fost oaspetele. Brăila a trecut prima dată la conducere în minutul 9, când Alina Vătu a marcat pentru 5-4. Cu trei minute înaintea pauzei Gloria a reușit să se distanțeze la 3 goluri, scor 10-13, dar Tudor și Berescu au redus handicapul la un singur gol. Rezultatul pauzei a fost stabilit de Khavronina în final de repriză. Oaspetele au intrat în avantaj de două goluri la pauză, scor 12-14.

Repriza secundă a început mult mai bine repriza a doua și în minutul 36 au preluat conducerea, scor 16-15. Șase minute mai târziu Dunărea s-a distanțat prima dată la două goluri, scor 20-18.

După 23-21 în minutul 48 Buzăul a marcat trei goluri legate și a revenit la conducere. Ultimele 10 minute ale meciului au fost de infarct. Ambele echipe au condus pe tabela de marcaj, dar au și irosit multe atacuri. Ultimul atac al meciului a fost al Brăilei, dar Nicoleta Tudor a aruncat în blocaj și mingea a trecut apoi pe lângă poartă și meciul s-a terminat la egalitate.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu – 8 goluri (3 de la 7 m), Ana-Maria Berescu -6, Diana Axinte -4, Nicoleta Safta -3, Natasha Krnic -2, Nicoleta Tudor -1, Elena Dache -1, Cristina Gheorghe -1.

Marina Razum a avut 13 intervenții reușite, dintre care 3 la aruncări de la 7 metri, iar Gabriela Dobre o intervenție. Au mai jucat: Cătălina Preda, Diana Munteanu, Elena Manea și Iryna Shutska.

Pentru SCM Gloria Buzău au marcat: Khavromina -10 goluri (1 de la 7 m), Gedroit -3, Leahu -3, Ilyna -3, Nan -3, D. Predoi -2, A. Predoi -2.

HC Dunărea Brăila a încheiat turul acestei ediții de campionat pe locul 11, cu 8 puncte și golaveraj 273-309, la șase puncte de CSM Slatina. În prima etapă a returului HC Dunărea Brăila va juca pe teren propriu cu SCM Craiova, miercuri, 30 ianuarie.

Sursă: Realitatea de Brăila

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.