VIDEO. Chivu şi Danciu au debutat în Liga a II-a la Gloria Buzău

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

danciu-chivu

Prima etapă a ligii secunde la fotbal a reprezentat debutul în cel de-al doilea eşalon al fotbalului românesc a doi dintre tinerii jucători, componenţi ai Gloriei Buzău. Este vorba despre fundaşul Eduard Chivu, adus în Crâng de la Olimpia Râmnicu Sărat şi despre internaţionalul de tineret Bogdan Danciu.

În confruntarea încheiată nedecis, scor 2 la 2, disputată de Gloria Buzău în deplasare pe terenul formaţiei Bucovina Porojâta, şi-au făcut debutul pentru echipa antrenată de Ion Viorel, doi dintre tinerii de perspectivă ai grupării buzoiene. Este vorba despre mijlocaşul Bogdan Danciu şi fundaşul Eduard Chivu. Primul a fost integralist, în timp ce al doilea a fost eliminat pentru cumul de galbene în minutul 65.

Tehnicianul grupării din Crâng nu are nicio soluţie viabilă pentru a acoperi cele două posturi de juniori în teren, cu excepţia celor doi. O variantă pentru a suplini lipsa lui Chivu, suspendat pentru următorul joc, o reprezintă cel de-al treilea portar din lotul buzoienilor, de asemenea junior.
Eduard Chivu evoluează pe postul de fundaş şi a fost transferat în Crâng de la Olimpia Râmnicu Sărat, acesta fiind născut în 1998, în timp ce mijlocaşul Bogdan Danciu a mai efectuat un stagiu de pregătire cu buzoienii vara trecută, în Turcia.
Danciu a fost legitimat la LPS Buzău şi a fost în atenţia mai multor grupări din Liga I, precum Concordia Chiajna şi Gaz Metan, sezonul trecut, când medieşenii evoluau în prima divizie. Danciu este născut în anul 1995, a bifat câteva prezenţe la Fortius Buzău, divizionară secundă la futsal, şi a fost unul din componenţii de baza ai reprezentativelor naţionale, fiind uneori chiar căpitanul acestora.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.