Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Oficialii secţiei de handbal feminin din cadrul Sport Club Municipal Gloria Buzău nu vor avea parte de o vară linişită. Formaţia pregătită de Romeo Ilie a promovat în Liga Naţională la capătul unui sezon fabulos, iar Radu Bogdan, antrenorul coordonator al secţiei şi Romeo Ilie, antrenorul principal al buzoiencelor au efectuat deja primele mişcări pe piaţa transferurilor pentru a consolida lotul grupării din Crâng. După primele zvonuri, Romeo Ilie, tehnicianul SCMGB a oferit o declaraţie oficială privitoare la primele „mişcări de trupe” din curtea buzoiencelor.

VIDEO ROMEO ILIE, ANTRENOR SCM GLORIA BUZĂU

„Suntem într-o campanie furibundă de transferuri pentru că trebuie să ne ridicăm la nivelul competitoarelor. O să fie un campionat foarte greu la anul, toate echipele s-au întărit, se întăresc în continuare şi sperăm ca după primele transferuri să răspundă mai eficient şi să fim căutaţi de jucătoarele de renume pe care le vizăm” – Romeo Ilie, antrenor SCMGB

Echipa antrenată de Romeo Ilie a primit încă de la începutul acestui an un buget de peste 520.000 de euro din partea autorităţilor locale (n.r, 2.431.000 lei) pentru a-şi putea construi un lot competitiv care să facă faţă în viitorul sezon al Ligii Florilor. Astfel, SCM Gloria Buzău a demarat mai multe mişcări pe piaţa transferurilor şi a reuşit să aconteze deja câteva jucătoare. Despre cine este vorba?

Deşi, din motive lesne de înţeles, antrenorul buzoiencelor nu a furnizat foarte multe nume din ţară, fereastra internă de transferuri fiind deschisă, Romeo Ilie a dat publicităţii numele jucătoarelor străine care vor îmbrăca tricoul grupării din Crâng, formaţia buzoiană depunând până la sfârşitul lunii aprilie, la sediul federaţiei de profil documentaţia necesară pentru parafarea contractelor cu acestea.

Dziyana Ilyina, jucătoare la Dunărea Brăila în acest sezon, va juca din toamnă la echipa nou-promovată. Handbalista născută pe 4 ianuarie 1996 a venit în 2017 în România, de la Vardar Skopje (Macedonia), echipă care a disputat finala Ligii Campionilor în urmă cu un an.

 

 

Natalia Vinyukova, inter stânga, 29 de ani, a evoluat ultima dată la Zvezda (Steaua) Zvenigorod în prima ligă din Rusia. Natalia a mai jucat pentru echipe din Italia şi Slovacia şi are peste 50 de goluri marcate în competiţiile europene.

 

 

Marijeta Vidak, inter stânga, 25 de ani (14 august 1992), a îmbrăcat ultima dată tricoul formaţei croate Podravka Koprivnica. Marijeta a jucat doar în Croaţia, la Virovitica, formaţie la care a debutat şi Podravka, cel mai cunoscut nume din handbalul feminin croat. La Koprivnica, Vidak a jucat în cupele europene. Vidak îmbracă şi tricoul echipei naţionale a Croaţiei, selecţionată alături de care a participat la Campionatul European din 2016.

Paula Vişan, portarul numărul unu de la HC Zalău, este de asemenea în discuţii cu SCM Gloria Buzău, pentru un transfer în această vară. Alte două jucătoare care au ajuns la acest nivel, Alina Iordache şi Cristina Nan, vor ajunge la SCM Gloria Buzău. Cele două handbaliste au câştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti în 2016.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.