VIDEO. Eveniment reuşit! Prima ediţie a competiţiei SuperCupa Campionilor a strâns vedete, foşti fotbalişti dar şi 5000 de lei pentru Crucea Roşie

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
organizatori-supercupa
„Echipa organizatorilor formată din Ion Viorel, Dan Tulpan (FC Gloria Buzău) şi Andrei Piţigoi (AECTS Buzăul Sportiv), alături de naţionala artiştilor la repriza a III-a. Sursă foto: Liviu Stanciu (BuzăulSportiv)”

Câteva sute de buzoieni au asistat vineri seară, pe stadionul “Gloria”, la prima ediţie a competiţiei amicale “SuperCupa Campionilor – 2015”, eveniment cu caracter caritabil la care au participat cinci formaţii: echipa oamenilor de afaceri, Gloria Buzău Old Boys, Oţelul Galaţi Old Boys, Naţionala de fotbal a artiştilor şi Gloria Buzău 2003, echipa care a disputat meciul de baraj pentru accederea în Divizia A împotriva formaţiei Poli AEK Timişoara. 5000 de lei au fost strânşi după urma evenimentului, sumă care a fost redirecţionată către Filiala Crucea Roşie – Buzău.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO COMPLETĂ!

Material video brut – filmare amator

Foşti “internaţionali”, prezenţi pe arena din Crâng

Evenimentul a fost deschis de un meci de juniori, disputat între echipele Junior Galaţi şi o selecţionată de copii născuţi în anul 2001 şi mai tineri antrenată de Cătălin Vlaicu, jucătorul Gloriei Buzău. De la ora 19.00 echipa oamenilor de afaceri s-a duelat cu fostele glorii ale grupării din Crâng, echipă în componenţa căreia s-au aflat inclusiv preşedintele Dan Tulpan, managerul general Ion Viorel, dar şi alţi jucători buzoieni care s-au făcut cunoscuţi pe plan intern şi internaţional precum George Timiş, Sandu “Cocoşatu” Ionescu, Ion Profir, Mircea Constantin, Dumitru Marcu, Gabi Marcu sau antrenorul de portari Vasile Lazăr.

gloria-buzau-old-boys

Naţionala de fotbal a artiştilor s-a prezentat la Buzău în frunte cu Cornel Păsat, Aurelian Temişan şi Marin Iurkevici. Bineînţeles, de la eveniment nu putea lipsi Ghedi Kamara, membru al formaţiei Alb şi Negru, omniprezent la acţiunile reprezentativei “tricolore”.

„Daniel Arghir, unul din cei mai potenţi oameni de afaceri care s-au alăturat competiţiei, în dribling pe lângă fundaşul Dan Tulpan, jucător cu peste 250 de prezenţe în Divizia A” Sursă foto: Adrian Soare (ProSport)
„Daniel Arghir, unul din cei mai potenţi oameni de afaceri care s-au alăturat competiţiei, în dribling pe lângă fundaşul Dan Tulpan, jucător cu peste 250 de prezenţe în Divizia A” Sursă foto: Adrian Soare (ProSport)

VEZI PE BUZĂULSPORTIV.RO CE AU SPUS COMPONENŢII NAŢIONALEI ARTIŞTILOR ŞI FOSTELE GLORII ALE FOTBALULUI ROMÂNESC DESPRE EVENIMENTELE DE LA BUZĂU!

Campioana Mondială a artiştilor a oferit o replică puternică fostelor glorii

Artiştii au dat o replică pe măsură atât celor de la Oţelul Galaţi, cât şi formaţiei buzoiene care a înfruntat Poli AEK în 2003. Temişan, portarul echipei naţionale a artiştilor, formaţie care a reuşit să îşi adjudece trofeul suprem la Cupa Mondială din Rusia, în 2014, a fost în centrul atenţiei la Buzău, atât pe teren, unde a impresionat cu paradele sale, cât şi în afara sa, acolo unde a fost întâmpinat cu îmbrăţişări şi cereri de fotografie de la fanii săi. În faţa unor formaţii puternice, precum cele de old boys de la Gloria Buzău şi Oţelul Galaţi, membrii echipei naţionale a artiştilor, campioană mondială în 2014, au afirmat la unison că este mai uşor pe scenă, cu microfonul în mână, decât pe teren, cu mingea la picior.

„Naţionala artiştilor, campioana mondiala din 2014, a oferit un recital fotbalistic pe arena din Crâng. Sursă foto: Adrian Soare (ProSport)”
„Naţionala artiştilor, campioana mondiala din 2014, a oferit un recital fotbalistic pe arena din Crâng. Sursă foto: Adrian Soare (ProSport)”

“Pe ducă” în fotbalul mare, dar bine reprezentată în istorie

Cea mai bine reprezentată echipă a fost, fără îndoială, formaţia de old boys a celor de la Oţelul Galaţi. Cu Bordeianu, Gelu Popescu, Pelin, Pânzaru şi Tănase în garnitura de start, gălăţenii au oferit un fotbal frumos, spectaculos prin fineţea execuţiilor.

„Crema fotbalului gălăţean. Oţelul Galaţi Old Boys. Sursă foto: Adrian Soare (ProSport)”
„Crema fotbalului gălăţean. Oţelul Galaţi Old Boys. Sursă foto: Adrian Soare (ProSport)”

5000 de lei pentru Crucea Roşie

În urma evenimentului “SuperCupa Campionilor”, ediţia I – 2015, organizatorii au strâns 5000 de RON, bani care au fost predaţi filialei din Buzău a asociaţiei internaţionale Crucea Roşie. Puţin peste 1800 de lei au fost strânşi în urnele amplasate pe arena din Crâng, în timp ce diferenţa a provenit din buzunarele oamenilor de afaceri care şi-au dovedit mărinimia nu doar faţă de “sportul rege”, ci şi de cei din jurul lor.

Premise pentru ediţia a II-a

Deşi publicul nu a fost prezent în număr destul de mare, organizatorii îşi doresc ca întrecerea cu caracter caritabil să fie organizată în fiecare an la Buzău şi să devină o tradiţie atât ca eveniment sportiv şi de divertisment: “În ciuda faptului că nu am beneficiat decât prezenţa a câteva sute de spectatori, suntem mulţumiti de maniera în care a decurs evenimentul. Am avut doar o săptămână la dispoziţie pentru organizarea sa, timp în care am încercat să punem la punct cele mai importante aspecte. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără implicarea celor mai importante structuri sportive din judeţ, DJST, AJF, FC Gloria Buzău alături de contribuţia oamenilor de afaceri şi a celor prezenţi pe stadion, iar pe această cale ţin să le mulţumesc pentru suportul acordat. Ne bucurăm că feedback-ul a fost pozitiv, fapt care ne determină ca pe viitor să organizăm asemenea acţiuni. Sperăm să contăm şi pe sprijinul autorităţilor locale pentru ca evenimentul să capete amploarea şi notorietatea pe care le merită. Cu puţin noroc, Naţionala Artiştilor va fi prezentă la Buzău în această iarnă, doar că de data aceasta evenimentul va fi găzduit de Baza Sportivă Galactic”, a declarat la finalul evenimentului Andrei Piţigoi, unul din organizatori. Competiţia a fost organizată de Asociaţia Educaţional Culturală reprezentată de preşedintele Andrei Piţigoi, Fotbal Club Gloria Buzău, prin sprijinul acordat de preşedintele Dan Tulpan alături de managerul general Ion Viorel şi platforma FotbalFest condusă de gălăţeanul Marius Cosoreanu, fost component al grupării buzoiene. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără contribuţia Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Buzău, prin suportul oferit de directorul Romeo Lungu şi coordonatorul activităţilor sportive Paul Diaconescu împreună cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău, reprezentată de preşedintele Adrian Petre şi Daniel Ţiclea, membru în cadrul Comisiei Judeţene de Arbitri. Evenimentul a fost prezentat de Andrei Piţigoi (andreipitigoi.ro) şi Marian Lambru, secretarul general al AJF Buzău. Meciurile au fost arbitrate de Cezar Ionescu, Claudiu Petroiu, Adrian Pană, George Belu şi Nicolae Soare.

DOAR PE BUZĂULSPORTIV.RO AI SECVENŢE VIDEO DIN MECIURILE DISPUTATE ÎN CADRUL COMPETIŢIEI SUPERCUPA CAMPIONILOR!

NAŢIONALA ARTIŞTILOR: Aurelian Temişan, Cornel Păsac, Lucian Ghimiş, Vali Stan, Mircea Brânzei, Nae Gabriel, Ionuţ Andraş, Cristian Dumitrache, Daniel Chiriţă, Ghedi Kamara şi Marin Iurkevici. Antrenor: Daniel Tănase.

OŢELUL GALAŢI OLD BOYS: Stelian Bordeianu, Gelu Popescu, Sorin Haragea, Tudorel Pelin, Daniel Florea, Sorin Frunză, Viorel Tănase, Costin Maleş, Iulian Arhire, Alin Pânzaru, Dumitru Ragea, Alexandru Iliciuc, George Bedreagă şi Marius Cosma. Antrenor: Romeo Jianu.

ECHIPA OAMENILOR DE AFACERI: Mihai Afiliu, Niculae Câmpeanu, Stelian Gioabă, Ion Isac, Dimitriev “Mitko” Koprindinski, Dorin Burlacu, Ion Ion, Gheorghiţă Rădulescu, Patrick Benga, Ionel Turturică, Daniel Arghir, Niculae Crăciun, George Şerbănescu, Dorin Bulete, Iulică Nicoară, Dan Costel, Viorel Dobre şi Georgian Calotă.

GLORIA BUZĂU OLD BOYS: Dan Tulpan, Ion Viorel, Marian Roşu, Gabi Marcu, Ion Profir, George Timiş, Laurenţiu Manole, Costică Roşca, Gheorghe Dobre şi Mircea Constantin.

GLORIA BUZĂU 2003: Romeo Bunică, Romeo Stan, Ştefan Leu, Aurel Ionescu, Adrian Oancia, Costel Petre, Marius Cosoreanu, Salih Jaber, Gabriel Ibriş, Florin Anghel şi Claudiu Bătrânu. Antrenor: Ion Viorel.

Amintiri frumoase! Buzoienii vor din nou în Liga I
Buzoienii îşi doresc ca Gloria să revină în primul eşalon. De la suporteri până la antrenori toată lumea este cu gândul la accederea în prima divizie. Romeo Bunică, antrenorul secunde al formaţiei din Crâng este optimist, la fel ca tehnicianul Ion Viorel care a spus că nivelul fotbalului românesc este atât de slab încât o echipă de old boys ar face faţă în al treilea eşalon fără nici cea mai mică problemă.

„Killer-ul Stelei”, aşa cum a fost alintat de microbiştii din toată ţară după golul înscris în poarta roş-albaştrilor, reuşită care a luat titlul grupării din Ghencea, Romeo Bunică, în prezent antrenor secund la Gloria Buzău crede în şansele pe care elevii săi le au pentru a accede în prima divizie.
Vezi declaraţia integrală a lui Romeo Bunică, în format video, doar pe BuzăulSportiv.ro
Ion Viorel, managerul general al buzoienilor este la fel de încrezător, în ciuda situaţiei dificile pe care o traversează Gloria Buzău. „Vioară” a spus că fotbalul românesc a decăzut atât de mult, încât o echipă de old boys se poate descurca fără probleme în Liga a III-a.
Vezi tot ce a avut de zis „Vioară” doar pe site-ul de sport BuzăulSportiv.ro
Romeo Bunică şi Ion Viorel au participat la evenimentul caritabil „SuperCupa Campionilor”. Primul a evoluat în echipa Gloria Buzău 2003, cea care a disputat barajul cu Poli AEK în acelaşi an, în timp ce „Vioară” s-a regăsit în formaţie de old boys a grupării din Crâng.

RĂMÂI PE BUZĂUL SPORTIV PENTRU GALERIA VIDEO!

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.