VIDEO. HM BUZĂU NU VA PARTICIPA ÎN LIGA NAŢIONALĂ! Echipa are mari şanse să se desfiinţeze

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Sponsorii şi reprezentanţii autorităţilor locale buzoiene nu au ajuns la un consens în privinţa finanţării echipei locale de handbal feminin, nou promovată în Liga Naţională. Oficialii HM Buzău nu au avut altă soluţie, decât să înştiinţeze Federaţia Română de Handbal că echipa buzoiană nu are bani pentru participarea în primul eşalon.


stefan-milos-watermarkAutorităţile locale îşi bat joc de sportul buzoian în cel mai drastic mod posibil. Primăria Buzău a închis robinetul cu bani către orice structură sportivă, iar consecinţele sunt extrem de grave şi pe termen lung. După 48 de ore de agonie, oficialii echipei HM Buzău s-au recunoscut învinşi de problemele financiare şi au confirmat faptul că formaţia buzoiană nu va lua startul în noua ediţie a Ligii Naţionale. 
Singura soluţie ar fi ca HM Buzău să participe în Divizia A, al doilea eşalon valoric din ţară pe banii sponsorilor, până în luna septembrie, când Constantin Toma, primarul buzoienilor, a promis că le va da bani celor de la Handbal Municipal pentru continuarea în liga secundă. Conducătorii echipei din Buzău sunt sceptici în privinţa finanţării chiar şi în luna septembrie. Motivul este faptul că primarul municipiului Buzău şi-a mai încălcat o promisiune faţa de HM Buzău, în urmă cu două săptămâni, când dădea asigurări că fetele vor fi în Liga Naţională. Handbalistele sunt demoralizate după vestea nefastă primită din partea autorităţilor locale. Dacă nu vor găsi înţelegere din partea oficialilor FRH pentru a evolua în divizia secundă, echipa din Buzău are mari şanse să se desfiinţeze.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.