VIDEO. Ionuț Tudorancea, titular în primul joc de pregătire al Naționalei U17!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

IONUT-TUDORANCEA-ROMANIA

Anul 2015 a început cum nu se putea mai bine pentru Juniorul râmnicean. În teren încă din primul minut al amicalului României U17 cu FC Brașov încheiat cu scorul de 4-2 (1-1 la pauză), Ionuț Tudoracea încearcă să-și confirme locul în primul 11 cu care naționala va ataca Turneul de Elită decisiv pentru calificarea la Campionatul European, cu meciuri împotriva selecționatelor Angliei, Norvegiei și Sloveniei.

Un jucător râmnicean, de nici 17 ani, a fost convocat la lotul reprezentativ de fotbal. Este vorba de Ionuţ Tudorancea, care evoluează în tricoul formaţiei Olimpia Râmnicu Sărat şi face parte din lotul U17, antrenat de fostul portar Bogdan Argeş Vintilă. Râmniceanu a evoluat într-un meci de pregătire câştigat de naţionala de juniori, scor 4 la 2, în compania primei divizionare FC Braşov.

Din rândul juniorilor republicani ai Olimpiei, nu mai puțin de nouă jucători au fost convocați în ultimii doi ani la loturile naționale de tineret. În turul de campionat, echipa de Juniori Republicani B ai Olimpiei, antrenată de Marius Tîrîlă, compusă din jucători născuți în anul 1998 a terminat pe locul 1, în fața unor echipe mult mai bine cotate și cu o vastă istorie în promovarea tinerelor telente precum: Dinamo București, Steaua București, Rapid, Concordia Chiajna, Juventus București. Reunirea lotului national U17 a prilejuit chemarea unuia dintre jucătorii exponențiali ai formației râmnicene, Ionuț Tudoracea, numit de colegi și “Țucudean”.

Prima acțiune a lotului national antrenat de fostul antrenor al echipei divizionare A Viitorul Constanța, Bogdan Argeș Vintilă, va consta într-un stagiu de pregătire derulat la Târlungeni, pentru ca în perioada 31 ianuarie – 07 Februarie, lotul să participe la un amplu turneu international de pregătire în Antalya, Turcia. Prezenta convocare, a cincea a jucătorului Olimpiei, vine pe fondul unei atenții sporite pe care conducătorii fotbalului românesc o acordă râmnicenilor. Un pas spre performanță către care alți doi jucători, Denis Jalbă și Eduard Chivu, l-au realizat în anul anterior, prin selecționarea pentru diferite stagii de pregătire a fost și pentru alți șase jucători: Dănut Oprea, Ionuț Drăghici, Sebastian Cîrjan, Iulian Burghelea, Andrei Grăjdan și Alexandru Tudoran.

Video: http://www.sport.ro/nationala/nationala-u17-a-castigat-amicalul-cu-fc-brasov-pustii-lui-vintila-vor-juca-pentru-calificare-cu-anglia.html

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.