Mai mulţi tehnicieni din judeţ au obţinut licenţa “C” UEFA după ce Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a încheiat ieri cursurile pentru antrenori şi instructori sportivi. Evenimentul s-a bucurat de un mare număr de participanţi şi de prezenţa unor oficiali ai federaţiei.
Ieri, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a încheiat a doua şcoală dedicată antrenorilor din judeţ, precum şi celor care activează la nivel de copii şi juniori. Cristi Lupu, consilierul preşedintelui AJF Buzău şi reprezentant zonal al Federaţiei Române de Fotbal, s-a declarat mulţumit de maniera în care s-au desfăşurat cursurile, mai ales că oficialii forului din Capitală au fost prezenţi la testarea practică şi teoretică. Absolvenţii licenţei “C” UEFA au discutat cu reprezentanţii forului judeţean şi naţional despre problemele importante întâlnite la nivel de copii şi juniori: lipsa terenurilor de joc de dimensiuni normale, precum şi interesul scăzut atât al copiiilor cât şi al părinţilor faţă de “sportul rege”. Deţinătorii licenţei “C” UEFA pot antrena la nivelul ligiilor judeţene şi în întrecerile dedicate fotbalului juvenil, licenţa fiind valabilă pentru o perioadă limitată de timp.
Cornel Jurcă, unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori de copii şi juniori din ţară, a fost prezent la Buzău cu ocazia festivităţii de încheiere a cursurilor pentru obţinerea licenţei “C”. Tehnicianul care a descoperit nume mari din fotbalul românesc le-a dat câteva sfaturi tinerilor antrenori buzoieni. Festivitatea de încheiere a cursurilor pentru obţinerea licenţei “C” UEFA a fost onorată de prezenţa antrenorului Cornel Jurcă, unul din cei mai cunoscuţi şlefuitori de talente din ţară, în prezent membru în Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal. Jurcă le-a vorbit tinerilor antrenori despre evoluţia copiilor şi juniorilor, precum şi despre avantajele practicării sportului pentru cei mici. Numărul tot mai mic de terenuri pe care copiii se pot juca gratuit a scăzut semnificativ în ultimii ani, iar o dată cu acesta şi numărul jucătorilor din mediul urban care ajung în eşaloanele superioare. FRF s-a reorientat către mediul rural, acolo unde implementează două proiecte de anvergură.
Cornel Jurcă a fost unul dintre cei mai prolifici antrenori la nivel juvenil din ţară, prin mâna sa trecând sute de fotbalişti. Printre ultimii jucători lansaţi de Jurcă se numără componenţii formaţiei Sportul Studenţesc de la începutul anilor 2000, când trupa din Regie căpătase porecla “gaşca nebună”.