Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Astăzi, FC Buzău a fost învinsă pe teren propriu cu 2 la 1, (0-0 la pauză) de Metaloglobus Bucureşti, formaţie pe care gruparea din Crâng a învins-o în campionatul ligii secunde cu 4 la 1. Cele două reprize au fost în antiteză din punct de vedere al registrului tactic. Dacă în primele 45 de minute, banca tehnică a Buzăului a aliniat o formaţie care, cel  mai probabil, se va regăsi şi în campionat, în mitanul secund tehnicianul Cristi Pustai a dorit să vadă la joc şi restul lotului, ajungând în postura de fundaşi centrali fotbalişti care nu au evoluat niciodată în defensivă.

FC Buzău, înaintea meciului cu Metaloglobus Bucureşti. Sursă foto: FC Buzău

Pe parcursul partidei, fotbaliştii din Crâng au lovit de trei ori bara porţii adverse, în timp ce oaspeţilor le-au fost anulate două goluri eronat, pe motiv de ofsaid. Buzoienii au reuşit să deschidă scorul în minutul 47, graţie reuşitei „semnate” de Pablo Gaitan (min. 3 în video-ul reprizei secunde), în timp ce oaspeţii au revenit prin Sorin Mănăilă, în minutul 79 (min. 35:38, video repriza 2) şi au intrat în avantaj, în ultimul minut de joc regulamentar, printr-o execuţie superbă, din foarfecă, reuşită de Alex Potecea (min. 45:44, video 2), din marginea careului de şase metri.

Repriza I, FC Buzău vs. Metaloglobus Bucureşti

Repriza a II-a, FC Buzău vs. Metaloglobus Bucureşti

AS FC Buzău – Metaloglobus Bucureşti: 1-2, (0-0)
Au marcat Pablo Gaitan 47’/ Mănăilă `79 şi Potecea `90.
Cristian Pustai a început partida cu: Relu Stoian – Radu Zamfir, Daniel Vîrtej, Kamil Wiktorski, Robert Sălceanu, Alexandru Munteanu, Ariel Lopez, Malolo Ekollo, Cristian Ciobanu, Paul Paţurcă, Adi Chică-Roşă. Au mai jucat: Cristian Avram – Alin Cârstocea, Pablo Gaitan, Dorin Burlacu, Diudonne Kanda, Alin Manea, Tudor Oltean, Bogdan Oteliţă, Mihai Neicuţescu şi Ayemantey Abraham.
Pentru FC Buzău este al treilea joc de pregătire din actuala pauză competiţională. Buzoienii au învins cu scor identic, 5 la 1, reprezentantele judeţului în liga a III-a, CSM Râmnicu Sărat şi Metalul Buzău. Următorul joc de verificare va avea loc miercuri, 9 februarie, în deplasare, cu Metaloglobus Bucureşti.
Partida va putea fi urmărită pe pagina de facebook şi pe site-ul Buzăul Sportiv.ro
Sursă foto: FC Buzău – pagina oficială (facebook)
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.