Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Deși nu a reușit o calificare în finala probei de 100 de metri, atleta buzoiană Marina Andreea Baboi, eleva profesoarei Doina Voinea, a reușit să alerge în această probă cel mai bun timp din carieră într-un concurs în afara țării, pe această distanță.

Însă cea de a doua zi a competiției a adus cu sine începutul evoluțiilor spectaculoase ale Marinei Baboi în proba de 200 de metri. Mai întâi, Marina a luat startul în calificările probei unde și-a alergat cel mai bun timp din carieră pe această distanță și, sosind pe poziția a doua, în seria a doua, a primei manșe din concurs după lidera europeana U23 a probei – franțuzoaica Gemima Joseph, s-a calificat în semifinalele probei programate pentru ziua a treia a competiției.

Aliniată la startul celei de a treia serii semifinale, Marina și-a spulberat recordul personal pe această distanță și, cu o prestație senzațională, a sosit din nou pe cea de-a doua poziție după aceeași franțuzoaică – Joseph, calificându-se în finala probei. Disputată câteva ore mai târziu, finala i-a adus Marinei un nou record personal în proba de 200 de metri și, cu timpul de 23,48 s., s-a clasat pe locul al șaptelea, într-o finală câștigată de italianca Dalia Kaddari, urmată de nemțoaica Junk si franțuzoaica Joseph.

Palmaresul Marinei numără acum evoluția în nu mai puțin de 9 semifinale europene și calificarea în 2 finale de campionat european.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.