Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

12784558_1122846354406363_402596615_n

Cupa Ligii Prieteniei începe în câteva săptămâni la Buzău! Înscrie-ţi echipa gratuit!

  • Cea mai tare competiţie din judeţ are loc la Baza Sportivă Maxi Sport

În premieră, una din cele mai cunoscute competiţii de minifotbal din ţară va fi organizată în Buzău, la baza Maxi Sport, aflată în spatele Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi”. Întrecerea, dedicată în exclusivitate amatorilor, este organizată de AECTS Buzăul Sportiv şi Maxi Sport cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport şi al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău sub egida Asociaţiei “Liga Prieteniei pentru Educaţie”.

Show de divertisment

Liga Prieteniei nu este doar un campionat de fotbal, ci un show de divertisment! Proiectul este conceput sub forma a trei competiţii: SuperCupa, Cupa Ligii, Liga şi continuă cu petreceri la început şi final de sezon, precum şi cu turnee în ţară şi internaţionale. Liga Prieteniei este un proiect social, destinat jucătorilor amatori de fotbal, care se desfăşoară sub sloganul „Fair Play şi Respect înainte de performanţă”. Echipele participante în cadrul Campionatului “Liga Prieteniei” Buzău vor lua parte efectiv la trei competiţii: campionatul, care se desfăşoară în sistem fiecare cu fiecare; cupa, în sistem eliminatoriu şi supercupa, care va pune faţa-n faţa câştigătoarea cupei şi a campionatului, toate trei fiind dotate cu premii substanţiale.

12782337_1122846327739699_128768875_n

Prima competiţie de minifotbal din judeţ fără taxă de înscriere şi cu primul meci scutit de taxe

Liga Prieteniei debutează la Buzău cu Cupa, a doua competiţie ca importanţă la nivelul fiecărui judeţ din cele în care se desfăşoară întreceri sub egida Asociaţiei „Liga Prieteniei pentru educaţie”. Înscrierea în competiţie este gratuită, iar primul meci disputat este de asemenea gratuit. În faza sferturilor de finală se percepe o taxă de 50 de lei/ echipă/ meci, în faza semifinalelor 100 RON/ echipă/ meci, iar în finala mare, câte 150 RON/ echipă/ meci. Fiecare echipă va achiziţiona la începutul turneului „Dosarul Participantului”. Acesta costă 30 RON, cuprinde informaţii despre propria echipă, documentele necesare înscrierii şi participării în competiţie alături de regulament, calendarul competiţional şi ofertele pentru turneele naţionale şi internaţionale. Tot în „Dosarul Participantului” veţi găsi ofertele partenerilor noştri care vă permit achiziţionarea de echipament sportiv la preţ redus şi alte produse personalizate – steaguri, fulare, fanioane, căni, postere ş.a.m.d. – La finalul Cupei Ligii Prieteniei Buzău, ediţia 2016, fiecare echipă va primi un poster cu fotografia de grup, indiferent de faza în care aceasta ajunge. Înscrierile se fac la numărul de telefon 0765.697.212 şi la sediul organizatorilor, precum şi la baza sportivă Maxi Sport – situată în spatele Sălii Sporturilor „Romeo Iamandi”. Confirmarea participării în competiţie se face după achiziţionarea „Dosarului Participantului” şi depunerea documentelor de înscriere. Nu au drept de participare în competiţie jucătorii legitimaţi în cadrul primelor trei ligi de fotbal din ţară.

12166065_1122846357739696_1142940190_n

Subvenţii pentru echipele participante

Echipele participante în cadrul competiţiilor desfăşurate sub egida Ligii Prieteniei beneficiază de o sumedenie de reduceri şi facilităţi. Spre exemplu, membrii formaţiilor îşi pot achiziţiona echipament sportiv inscripţionat la cele mai bune preţuri din ţară sau produse personalizate cu logo/numele echipei, precum fanioane, steaguri, eşarfe, fulare şi altele. Pe lângă toate acestea, câştigătoarele competiţiilor au subvenţii pentru turneele internaţionale şi naţionale. La turneul din Albena, care va avea loc anul acesta în luna septembrie, membrii câştigătoarelor pot participa achitând doar 40 de euro/ jucător pentru trei zile de cazare/două nopţi, iar componenţii celorlalte echipe la tarife cuprinse între 60 şi 70 de euro. Ediţia 2016 a Ligii Prieteniei din Albena va aduna la start cel puţin 16 echipe din toate colţurile ţării, alături de alte reprezentante din ţara vecină.

12736172_1122846337739698_1932805711_n

Atenţie! Se filmează…

Liga Prieteniei se distinge prin atenţia mass-media sporită acordată jucătorilor şi echipelor participante prin parteneriatele pe care aceasta le are cu diferite instituţii de profil. Toate meciurile, indiferent de judeţul în care se desfăşoară Liga Prieteniei, sunt înregistrate video iar ulterior rezumatul partidelor este uploadat pe contul oficial de YouTube al competiţiei. Mai mult, la capătul fiecărei partide, echipele au obligaţia de a trimite un reprezentant – căpitanul, managerul sau un jucător – în zona mixtă pentru interviuri. În unele judeţe din ţară sunt emisiuni tv dedicate întrecerii, precum “Recursul Etapei”.

12421809_1122846364406362_1397198670_n

Aceleaşi condiţii se aplică şi pentru campionatul care va avea loc la Buzău. Săptămânal, în fiecare miercuri, atât pe site-ul buzaulsportiv.ro, cât şi în ediţia printată care însoţeşte în fiecare miercuri cotidianul Opinia vor fi prezente casetele tehnice ale meciurilor însoţite de cel puţin articol ilustrat din cadrul etapei.

În Cupa Ligii Prieteniei Buzău, ediţia 2016 toate echipele participante vor primi fotografia de grup a echipei în dimensiune A4, indiferent de faza în care acestea sunt eliminate. Patru din meciurile competiţiei vor fi disponibile online, înregistrate integral, cu grafica specifică competiţiilor sportive şi comentate. Totodată, interviurile şi fotografii din cadrul jocurilor vor fi disponibile pe canalele de socializare ale organizatorilor.

12767349_1122846331073032_658983177_n

Turnee naţionale şi internaţionale

Organizată iniţial doar în Bucureşti, Liga Prieteniei a cunoscut o ascensiune uimitoare în ultimii ani. În Capitală sunt aproximativ 100 de echipe care iau parte în cadrul celor trei ligi bucureştene. Întrecerea mai este prezentă în judeţe precum Sibiu, Vâlcea, Braşov sau Giurgiu. Anual, câştigătoarele campioantelor judeţene se reunesc în cadrul a două competiţii de amploare. Prima dintre ele este destinată strict campioanelor din fiecare judeţ – Campionatul Naţional, iar a doua beneficiază de prezenţa altor formaţii de minifotbal din străinătate. Spre exemplu, faza naţională din acest an va avea loc la Bucureşti, acolo unde taxa de participare este în valoare de 100 de euro per echipă, fără cazare şi masă, iar întrecerea internaţională, denumită sugestiv Campionatul European, are loc la Râmnicu Vâlcea, acolo unde vor fi prezente formaţii din Germania, Bulgaria, Ucraina şi Replublica Moldova, iar taxa de meci este de 100 RON, participanţii având parte de tarife speciale pentru cazare şi masă. În afară de cele două competiţii din ţară, anual are loc în staţiunea Albena – Bulgaria, un turneu la care participanţii campionatelor judeţene pot lua parte având tarife preferenţiale, alături de mai multe echipe din Europa de Est.

12784570_1122846371073028_999445568_nContract cu participanţii

Laurenţiu Modoran, fondatorul competiţiei ne-a dezvăluit câteva din secretele care au făcut ca “Liga Prieteniei” să depăşească în judeţele în care se desfăşoară campionatele locale care au loc sub egida Federaţiei Române de Minifotbal: “În mod cert, unul din secretele acestei întreceri îl reprezintă contractul pe care îl semnăm cu fiecare participant. În acesta ne asumăm toate premiile şi obligaţiile pe care le avem faţa de aceştia, precum mediatizare, organizare cât mai bună, o comunicare eficientă şi alte aspecte conexe. În schimb, participanţii au şi ei obligaţiile lor: de a avea un comportament sportiv exemplar, de a nu periclita întrecerea prin absenţa de la meciuri şi aşa mai departe. Aşa cum sunt consecinţe legale faţă de noi dacă nu respectăm contractul, aşa se întâmplă şi faţa de aceştia”. Liga Prieteniei este singura competiţie de minifotbal din ţară care pune accent atât pe educarea participanţilor, cât şi pe dezvoltarea sportului de masă. Totodată, jucătorii echipelor participante sunt scutiţi de taxe de legitimare, transfer sau altele similare.

ÎNSCRIERI ŞI ALTE DETALII: 0765.697.212
WWW.BUZAUL-SPORTIV.RO/CUPA-LIGII-PRIETENIEI-2016/
WWW.FACEBOOK.COM/LIGAPRIETENIEIBUZAU
WWW.FACEBOOK.COM/BUZAULSPORTIV2011

Canal YouTube Liga Prieteniei România

Facebook Liga Prieteniei România

Site Liga Prieteniei România

Turneu Bulgaria – Friendship League

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.