Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Cristian Ceauşel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Sport Club Municipal Gloria Buzău ne-a dezvăluit, în exclusivitate, motivul pentru care înţelegerea dintre gruparea din Crâng şi antrenorul de handbal care a calificat de două ori echipa buzoiană în cupele europene nu a fost prelungit.

Foto: Andrei Piţigoi. Buzăul Sportiv.
Foto: Andrei Piţigoi. Buzăul Sportiv.

Iată ce a declarat „Creierul” din Crâng privitor la plecarea lui Ovidiu Mihăilă:

„Contractul dintre noi (n.r. SCMGB) şi dl. Mihăilă a expirat la termen. Normal că am dorit prelungirea înţelegerii cu domnia sa, care între timp, personal, mi-a devenit şi prieten. Am căutat soluţii încă dinaintea celui de-al doilea turneu de dinaintea finalului de stagiune, însă am avut o piedică peste care nu am putut trece. Vorbesc despre un ordin al Ministerului Apărării Naţionale. După cum ştiţi, dl. Mihăilă este cadru militar care a plecat de la CSA Steaua cu dezlegare. Prevederea ministerială spune că toate cadrele plătite din fondurile ministerului de resort să îşi desfăşoare activitatea exclusiv în folosul MApN sau a cluburilor acestuia, ori la Buzău, în cazul lui „Coco” asta nu se întâmpla. El mai are circa trei ani până când poate să iasă la pensie, militar vorbind şi în mod cert, pe termen lung, pierderea beneficiilor care cad din această sarcină ar fi fost în defavoarea sa.” – Cristian Ceauşel, preşedinte SCM Gloria Buzău.

Cu doar câteva zile înainte de începerea pregătirilor pentru noul sezon, SCM Gloria Buzău schimbă antrenorul, după doi ani în care l-a avut pe banca tehnică pe Ovidiu Mihăilă. Acesta va fi înlocuit de Aurelian Roșca, campion mondial în 2014 cu naționala de junioare U18 a României. A antrenat echipe precum CSM București și HCM Baia Mare, ultima echipă de care s-a ocupat fiind Dunărea Brăila.

Foto: Andrei Piţigoi. Buzăul Sportiv.

Gloria ar fi trebuit să obțină detașarea lui Ovidiu Mihăilă pe linie militară de la Steaua, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, drept urmare SCM Gloria Buzău se va despărți de el la sfârșitul acestei luni. Ovidiu Mihăilă a reușit performanța clasării echipei pe locul al patrulea în fiecare dintre cei doi ani ai colaborării cu SCM Gloria Buzău și, de asemenea, a reușit calificarea acesteia în cupele europene.

Citeşte şi

HANDBAL I Cui predă ștafeta Ovidiu Mihăilă, după doi ani pe banca tehnică a SCM Gloria Buzău?

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.