Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
Sursă foto: Andrei Piţigoi

O premieră în istoria echipei naționale care începe în 1922: are propria identitate vizuală și, totodată, un nou echipament cu care va ataca Liga Națiunilor și drumul spre Euro 2020.

În pragul marii aniversări a României, 100 de ani de la Marea Unire, Federația Română de Fotbal a pregătit o surpriză tuturor suporterilor fotbalului. Echipa națională are prima identitate de brand din istorie și un nou echipament cu tricolor. Acestea au fost dezvăluite într-o ceremonie care a avut loc la Stejarii Country Club vineri, 3 noiembrie 2017. Identitatea a fost prezentată chiar de creatorul ei, Aneta Bogdan, Managing Partner al companiei Brandient. În cadrul evenimentului desfăşurat la Otopeni au fost prezenţi Cătălin Cighir, directorul LPS „Iolanda Balaş Soter”, membru în Comitetul Executiv al FRF alături de Iulică Trăsnea, preşedintele CS Luceafărul Buzău, totodată membru în cadrul Comitetului Executiv al AJF Buzău.

Cătălin Cighir, director LPS Buzău & membru CEx al FRF. Sursă foto: Andrei Piţigoi

Blazonul cu care vor lupta de acum jucătorii primei reprezentative cuprinde o reinterpretare modernă a stemei naționale și simbolurile adaptate ale celor cinci provincii românești concentrate în jurul unui pentagon asemănător celui de pe mingile de fotbal.

Iulică Trăznea, preşedinte CS Luceafărul Buzău. Sursă foto: Andrei Piţigoi

În cadrul evenimentului, a fost prezentat și noul echipament al primei reprezentative, acesta fiind îmbrăcat de către trei fotbaliști de viitor, jucători din cadrul naționalei Under 19: Andrei Vlad, Andrei Sîntean și Andrei Trușescu.

Sursă foto: Andrei Piţigoi

De asemenea, managerul sportiv al FRF, Adrian Mutu, i-a înmânat noul tricou jucătorului Vlad Dragomir, marcând astfel transferul către noua generație.

Sursă foto: Andrei Piţigoi

”De astăzi, tricolorii joacă pe piept cu un blazon în care istoria românilor și susținerea lor sunt laolaltă pentru victorie. Noul blazon al Echipei Naționale și noul echipament vor fi pentru tricolorii de azi și de mâine o chemare la unitate și la dăruire. Pentru că doar împreună putem fi mai buni și doar împreună putem câștiga”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Sursă foto: Andrei Piţigoi

”Mă bucur foarte mult că noul drum pe care l-a început Echipa Națională coincide cu acest nou echipament și această nouă identitate. Știți că am fost, sunt și voi fi mereu un luptător și un patriot – de aceea cred că va conta foarte mult pentru jucători să poarte cu și mai multă mândrie acest tricou înnobilat cu blazonul României și să lupte în fiecare secundă pentru toți românii”, a adăugat selecționerul României, Cosmin Contra.

Sursă foto: Andrei Piţigoi

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.