Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Sport Club Municipal Gloria Buzău şi Oţelul Galaţi s-au întâlnit sâmbătă, la prânz, pe cea mai mare arenă a judeţului, în derby-ul seriei I din Liga a III-a. Ceea ce trebuia să fie cel mai important meci al campionatului s-a dovedit una dintre cele mai lejere partide pentru jucătorii buzoieni în actuala stagiune.

Din campioană a Ligii I, o formaţie de duzină a eşalonului terţ

Oţelul Galaţi, o umbră a echipei care a făcut cunoscut oraşul de pe Dunăre s-a prezentat la Buzău cu un lot fragil, cu jucători supraponderali şi fără o concepţie clară de joc. Atacuri impotente, posesie redusă şi un sistem tactic care a dat greş din primele minute, toate în faţa a aproximativ 200 de suporteri veniţi de la Galaţi să-şi încurajeze favorita. La asemenea premise, poţi emite pretenţii de menţinere în L3, în nici un caz de pretendentă la promovare.

Fotbaliştii buzoieni, în faţa obligaţiei morale pentru victorie

Buzoienii au conştientizat miza partidei şi faptul că norocul are limitele lui, fie că vine natural sau e creat artificial. Fotbaliştii din Crâng evoluau în faţa propriilor suporteri şi depăşeau Oţelul la orice capitol: financiar, sportiv, tehnico-tactic… Sacul de scuze pentru un eventual semi-eşec era gol dinaintea Crăciunului. În tur, remiza seacă de la Galaţi a fost pusă pe seama arbitrajului, în componenţa brigăzii aflându-se buzoianca Mihaela Ţepuşă Gomoescu, stabilită în Capitală de ani buni. Sâmbătă, la Buzău, la centru a fost delegat Comănescu Adrian (Râmnicu Vâlcea, Liga 1), ajutat la cele două tușe de Mihailă Alexandru (Râmnicu Vâlcea, Liga 2) și Ilinca Cristian Daniel (Craiova, Liga 2). Observatorul de joc din partea FRF a fost delegat Scanteie Daniel (Bacău), în timp ce prestația arbitrilor a fost supervizată de observatorul CCA, Crângaşu Silviu (Ploieşti).

VIDEO | SCM GLORIA BUZĂU – OŢELUL GALAŢI: 5-0

Istoricul partidei în cifrele seci ale unei casete tehnice

Pe scurt. Scor 0-5, (0-3), în etapa 19 a Ligii 3, seria 1. Golurile formației din Crâng au fost marcate de Bogdan Chipirliu (4, 36), Ricardo Mihalache (38), Ciprian Petre (74), Florin Cazan (89). Oțelarii, cu un eliminat din minutul 48, Alexandru Zaharia primind cel de-al doilea cartonaș galben, au ratat o lovitură de pedeapsă prin Cîrjan (80), aceasta fiind apogeul unei evoluţii lamentabile în Crâng.

Greul începe în toamnă, când buzoienii vor da piept cu fotbalul adevărat

SCM Gloria Buzău ocupă prima poziţie în clasamentul seriei I din Liga a III-a, cu 50 de puncte, cu 8 mai mult decât ASC Oţelul Galaţi, următoarea clasată, cu 11 etape înainte de finalul campionatului. Fotbaliştii echipei din Crâng sunt ca şi promovaţi în liga secundă, acolo unde vor debuta sub noua denumire în toamna acestui an.

Olimpia Râmnicu Sărat a pierdut cu 2 la 1 deplasarea efectuată pe terenul formaţiei Foresta Suceava şi se adânceşte în subsolul clasamentului din L3, în timp ce Metalul Buzău a fost învinsă la limită, cu 1 la 0, tot în deplasare de către FC Botoşani 2. Etapa viitoare, Metalul Buzău va juca pe teren propriu, cu Şomuz Fălticeni (n.r. locul 12), în timp ce Olimpia va întâlni la Râmnicu Sărat, în derby-ul pentru evitarea retrogradării, ultima clasată, Sănătatea Dărăbani (n.r. locul 15). SCM Gloria Buzău va evolua în deplasare, urmând să întâlnească CSM Paşcani (n.r. locul 11).

FOTBAL | Timiş după meciul cu Oţelul Galaţi, despre promovare: „Am avut aceleaşi resurse, noi le-am administrat mai bine!”

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.