INTERVIU EXCLUSIV CU PATRONUL FORMAŢIEI FC ZAKHO! Vezi aici ce a avut de spus Abdulwahab Mohammed Issa despre “Iliesta”

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

patron zakho

Buzăul Sportiv a luat legătură cu Abdulwahab Mohammed Issa, patronul formaţiei irakiene de fotbal, FC Zakho, grupare care până luna trecută l-a avut ca antrenor principal pe buzoianul Ilie Stan. “Iliesta”, unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori români, trecut pe banca tehnică a echipei Steaua Bucureşti a fost implicat într-un scandal de proporţii în Irak, după ce a fost acuzat de faptul că a luat bani de la jucătorii români care au îmbrăcat tricoul grupării din nordul Irakului.

Informaţia, prezentată în premieră de jurnalistul Ion Daniel Conţescu, de la Sport News, a fost comentată de Abdulwahab, unul din cei mai bogaţi oameni din Irak. Patronul clubului sportiv din Zakho a fost diplomat în declaraţii, deşi din tonul vibrant al vocii l-a “înţepat” pe cel care s-a ocupat de soarta echipei de fotbal vreme de câteva luni.

salih si ilie stan2

Despre demiterea lui Ilie Stan…

“În primul rând, vreau să îi mulţumesc domnului Ilie Stan pentru tot ce a făcut pentru clubul nostru. Vreau să vă spun faptul că am venit în România, unde am petrecut cinci zile în care m-am întâlnit în repetate rânduri cu el la Hotelul Marriot – Bucureşti, pentru a pune la cale strategia pentru actualul sezon. Îl ştiam drept un antrenor cu nume, recomandat de rezultate şi aveam încredere în domnia sa. Din păcate, domnul Ilie Stan a considerat că este mai bine să procedeze în maniera în care a făcut-o, crezând probabil că nimeni în ţara noastră nu se pricepe la fotbal.”

Abdulwahab Mohammed Issa – patron FC Zakho, Irak

În ciuda experienţei avute cu Ilie Stan, omul cu bani din Zakho a spus că, de-a lungul timpului a avut o relaţie strânsă şi productivă, atât cu jucătorii români, cât şi cu antrenorii din ţara noastră.

ion marin si salih jaber

Despre colaborarea cu tehnicienii români…

“Vreau să vă spun că în anii trecuţi am avut alături de noi un om minunat, care a reuşit să pătrundă în inima suporterilor noştri datorită rezultatelor, a ataşamentului faţă de club şi a respectului pe care l-a dovedit faţă de orice persoană cu care a interacţionat cât s-a aflat în Irak. Este vorba despre domnul Eugen Ilie, antrenorul echipei de baschet, care a reuşit să bifeze rezultate uimitoare pentru noi, atât pe plan intern, cât şi în Cupa Internaţională a Ţărilor Arabe. Mi-ar fi plăcut să rămân cu această impresie şi după experienţa cu domnul Ilie Stan.”

Abdulwahab Mohammed Issa – patron FC Zakho, Irak

Sosit la echipa din Zakho recent, Ion Marin se bucură de susţinerea necondiţionată a oficialilor irakieni, mai ales după rezultatele înregistrate zilele trecute de gruparea din Irak, în meciurile de pregătire. FC Zakho s-a impus cu 4 la 1 în meciul cu Erbil – Irak, Liga 1, graţie reuşitelor “semnate” de Abdul Alsalam – două goluri, Mihai Leca şi Hussin Abdul Wahd; şi cu 3 la 0 în compania vecinilor din nord, Gaz Nord, prin “dubla” lui Abdul Alsalam şi golul lui Salem Roma.ANTRENOR

Despre colaborarea cu antrenorul Ion Marin

“Suntem încrezători în colaborarea cu domnul Ion Marin, despre care ştim lucruri foarte frumoase, atât de la oameni de fotbal din România, cât şi de la cei din lumea arabă, acolo unde domnia sa a mai antrenat. În prima zi, jumătate din conducerea clubului nostru, alături de suporteri şi jurnalişti l-au întâmpinat la aeroport, iar acest lucru m-a impresionat. Maniera în care a pregătit primele meciuri, precum şi şedinţele de pregătire la care am asistat personal, m-au făcut să realizez cât de mare poate fi diferenţa între două persoane din aceeaşi ţară.”

Abdulwahab Mohammed Issa – patron FC Zakho, Irak

Şeful irakienilor a avut cuvinte de laudă şi la adresa buzoianului George Timiş, “înregimentat” ca preparator fizic în staff-ul condus de Ion Marin.

ilie stan patron zakho

Despre preparatorul fizic buzoian, George Timiş

“Mă bucură sosirea domnului George Timiş, în calitate de preparator fizic. Eforturile muncii sale s-au văzut încă din primele zile şi apoi în meciurile de pregătire pe care le-am disputat. Sper să continuăm pe această linie pentru a realiza performanţe notabile.”

Notă de final

“Aş dori să adaug un singur lucru legat de plecarea domnului Ilie Stan. Mi s-a spus că în presa din România, domnia sa a făcut nişte afirmaţii care deranjează lumea fotbalului nostru şi în special pe mine. După ce m-am convins personal de maniera în care stau lucrurile, după discuţii cu jucătorii şi impresarul acestora am decis, de altfel normal, ca Ilie Stan să părăsească Irakul cu absolut nici o datorie a noastră faţă de el. La plecare, i-am înmânat 20.000 de dolari, fapt pe care nu ştiu cine l-ar mai fi făcut după asemenea comportament. Tot acela a fost momentul în care i-am spus că nu doresc să mai am de a face cu domnia sa niciodată. El a răspuns prin a spune că aici salariile au fost mereu o problemă. Total neadevărat.”

Salih Jaber, fostul jucător al Gloriei Buzău s-a arătat deranjat de afirmaţiile făcute de Ilie Stan în presa din România. Atacantul celor din Zakho a ţinut să îi adreseze tehnicianului buzoian o ultimă replică:

“Sunt caracter 0 pentru că din nimic l-am făcut om, l-am ajutat şi acum tot eu sunt caracter 0. Regret enorm decizia de a îl aduce pe Ilie la Zakho, când aveam nenumărate variante. Nu aş fi crezut că totul se poate termina aşa, când trăim zile în care fotbalul reprezintă nu doar pasiune şi plăcere, ci şi cunoştiinţe puternice, respect şi cum spun românii: <oamenie>. Sincer, îi doresc baftă, sănătate şi noroc la noul club. Sper să nu procedeze la fel ca la noi.”

FC Zakho va susţine primul meci oficial din 2016 pe 22 ianuarie. Partida va avea loc pe Stadionul Internaţional din Zakho, în faţa formaţiei Al Huddod din Bagdad. Zilele următoare ar putea ajunge la Zakho alt buzoian. Este vorba despre Antonio “Pufi” Stoian, fostul portar al Gloriei Buzău, care se va ocupa de pregătirea goalkeeperilor irakieni.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.