STATISTICĂ | S-au săturat de fotbal! Medie mică de spectatori la meciurile din judeţ

1
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Vremurile în care Gloria Buzău strângea peste 20.000 de spectatori în tribunele arenei din Crâng au apus o dată cu dispariţia celui mai iubit club din judeţ. Astăzi, pe stadioanele din judeţ nu se mai strâng decât câteva sute de microbişti.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a publicat pe site-ul oficial tabelul cu media de spectatori a fiecărei echipe. Fiecare formatie a fost analizată de Comisia de Statistică din cadrul AJF în funcţie de numărul de spectatori de la fiecare partidă disputată pe teren propriu, iar rezultatele sunt modeste.
Spre exemplu, în Liga a IV-a, cel mai mare număr de spectatori îl are Montana Pătârlagele. Ocupanta locului cinci din ierarhia primei ligi de fotbal judetean are, în medie 405 suflete în tribuna. Pe locul doi se află Tricolorul Gălbinaşi, cu 375 de fani, iar pozitia a treia este ocupată de TEAM Săgeata, cu 340 de privitori.
În liga a V-a, FC Buzău, „clona” defunctei Gloria Buzău adună pe cel mai mare stadion din judeţ, 690 de suporteri in medie. Buzoienii îşi joacă meciurile în noctură şi „trag” speranţe pentru eşaloanele superioare. Pe locul secund, se claseaza Viitorul Ruşeţu, o echipă de mijlocul clasamentului, care strânge in medie 520 de privitor la fiecare confruntare de „acasă”. Viitorul Valea Râmnicului este pe locul trei cu o medie de 485 de microbişti.
FC Puieşti ocupă prima poziţie în privinţa numărului de spectatori din Liga a VI-a cu o medie de 375 de oameni la jocurile de „acasă” Pe doi se clasează Ştiinţa Bălăceanu, cu 300 de privitori, iar pe trei . Locul trei Viticultorul Podgoria, cu 295 de oameni in jurul stadionului.

Media spectatorilor care asistă la meciurile de pe teren propriu ale echipelor din eşaloanele judeţene:
131132

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

1 COMENTARIU